WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η «τεχνική copy- paste» είναι το τέλειο hack για να πετύχεις όλα όσα θες


JTeam

8 Αυγούστου 2022

Η «τεχνική copy- paste» είναι το τέλειο hack για να πετύχεις όλα όσα θες
pexels
Ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσεις μια καλή συνήθεια, είναι να την «αντιγράψεις» από έναν φίλο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι νέες συνήθειες, είναι λίγο δύσκολες στην εφαρμογή τους αλλά νέα έρευνα από τους Katy Milkman και Angela Duckworth του Grit fame, βρήκε ένα απλό και τέλειο hack αυτοβελτίωσης που θα σε φέρει πιο κοντά σε όσα θες να πετύχεις, γνωστό ως «τεχνική copy-paste».

Πρόκειται για έναν από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να αλλάξεις τη ζωή σου. Αυτό που πρέπει μόνο να κάνεις, είναι να «αντιγράψεις» νέες συνήθειες φίλων σου.

Ίσως το έχεις κάνει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά οι ερευνητές ήθελαν τώρα να εξετάσουν κατά πόσο η υιοθέτηση συνηθειών από τους γύρω μας, ανοίγει τον δρόμο προς την αυτοβελτίωση. Έτσι έκαναν μια σειρά από έρευνες, στη μία από τις οποίες συμμετείχαν 1000 εθελοντές.

Όσοι συμμετείχαν, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη, τα άτομα είχαν σχεδιάσει απλά ένα πλάνο για να κάνουν περισσότερη γυμναστική, στη δεύτερη αντέγραφαν από άλλους κάποιες τεχνικές ενώ στην τρίτη επιβραβεύονταν για κάθε προσπάθεια που έκαναν.

Παρατηρήθηκε πως η τεχνική "copy- paste" του δεύτερου group λειτουργούσε πολύ καλύτερα από τον σχεδιασμό απλά ενός προγράμματος. Η μέθοδος μάλιστα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική όταν το copy- paste γινόταν από τον ίδιο τον συμμετέχοντα, κι όχι έπειτα από υπόδειξη κάποιου άλλου.

Σύμφωνα με τη Milkman: «Την επόμενη φορά που θα έχεις στερέψει από στόχους, εμπνεύσου από συνομηλίκους που έχουν στοχεύσει ψηλά κι έχουν πετύχει».

Το πιο πιθανό με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας, είναι πως θα φτάσεις πιο γρήγορα σε αυτό που θες αν μιμείσαι τον φίλο εκείνο που έχει ήδη πετύχει αυτό που θες κι εσύ. Αντιγράφοντας τις επιτυχημένες τακτικές του, θα έχεις βρεθεί κοντά στον δρόμο της προσωπικής σου ευτυχίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.