WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 5 τύποι ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να απατήσουν, σύμφωνα με την επιστήμη


JTeam

30 Αυγούστου 2022

Οι 5 τύποι ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να απατήσουν, σύμφωνα με την επιστήμη
pexels
Μήπως η σχέση σας ανήκει σε κάποιον από τους παρακάτω τύπους;

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να δώσει τέλος σε μια σχέση είναι η απιστία. Ωστόσο είναι λίγες οι φορές που κάποιος θα συνειδητοποιήσει αμέσως ότι ο σύντροφός του τον απατάει.

Για πολλά ζευγάρια τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα όταν εμφανίζονται κάποια σημάδια. Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να μπορεί να σας πει με βεβαιότητα αν ο σύντροφός σας είναι άπιστος, εκτός αν τον πιάσετε ή το ομολογήσει. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε μια άμεση συζήτηση μαζί του σχετικά με τις ανησυχίες σας και να δείτε πού θα σας οδηγήσει.

Μέχρι να φτάσετε ως εκεί, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων που μπορεί να απιστήσουν και είναι συνήθως αυτοί που:

Χρησιμοποιούν πολύ τα social media

Σύμφωνα με έρευνα του Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, όσο πιο συχνά κάποιος χρησιμοποιεί τα social, τόσο πιο πολύ τσακώνεται με τη σχέση του, οδηγώντας στην απιστία, τον χωρισμό, το διαζύγιο. Η διάρκεια της σχέσης δεν επηρέασε τα αποτελέσματα καθώς αυτό συνέβαινε τόσο για τα ζευγάρια που ήταν λίγο καιρό μαζί, όσο και για όσα είχαν σχέση περισσότερο διάστημα.

Η ηλικία τους τελειώνει σε 9

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, ερευνητές που ανέλυσαν στοιχεία από το site γνωριμιών για εξωσυζυγικές σχέσεις, Ashley Madison, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν γραφτεί, ήταν συνήθως 29, 39, 49 ή 59 χρονών. Οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το εύρημα στην αλλαγή της δεκαετίας που ίσως κάνει πιο επιρρεπείς τους άνδρες στην απιστία κι εξακολουθεί να μας φαίνεται πολύ παράξενο.

Έχουν απατήσει ξανά

Αν το έχουν δοκιμάσει μία φορά, το πιο πιθανό είναι ότι θα το ξανακάνουν. Δεν θα είστε η εξαίρεση οπότε καλό είναι να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημάδια που σας δίνονται. Η επιβεβαίωση γύρω από την υποψία έρχεται από έρευνα του πανεπιστημίου της South Alabama.

Τους αρέσουν τα παιχνίδια

Οι άνδρες που είναι πιο στοργικοί και παιχνιδιάρηδες, υπάρχει περίπτωση να μην είναι μόνο μαζί σας, σύμφωνα με την επιστήμη. Όταν ένας άνδρας αρχίζει να σας απατά, γίνεται πιο ενεργός μαζί σας σεξουαλικά. Αυτό συμβαίνει, όχι γιατί ξαφνικά σας πόθησε περισσότερο, αλλά γιατί μάλλον έχει εμπλακεί συναισθηματικά ή σωματικά με κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.