WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μicro-cheating: Το νέο είδος απιστίας που μας έχει ανησυχήσει


15 Ιουλίου 2021

Μicro-cheating: Το νέο είδος απιστίας που μας έχει ανησυχήσει
Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως η απιστία είναι λάθος, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Στη σημερινή εποχή όμως υπάρχει ένα νέο είδος απιστίας που ονομάζεται micro-cheating.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως η απιστία είναι λάθος, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Στη σημερινή εποχή όμως υπάρχει ένα νέο είδος απιστίας που ονομάζεται micro-cheating.

Τι είναι όμως αυτό το micro-cheating; 

Είναι μια μορφή απιστίας η οποία δεν περιλαμβάνει φυσική επαφή με κάποιον, όμως χαρακτηρίζεται από συμπεριφορές που εμπεριέχουν συναισθηματικό ή σωματικό ενδιαφέρον.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως εάν δεν υπάρχει φυσική επαφή με άλλο άτομο, δεν υπάρχει και απιστία. Ωστόσο το micro-cheating αφορά την προδοσία της εμπιστοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά, από την κανονική απιστία. 

Με απλά λόγια η μυστικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του micro-cheating. Για παράδειγμα εάν ο σύντροφός σας μιλάει κρυφά με κάποιον άλλον στο διαδίκτυο ή αν επικοινωνεί με κάποιον πρώην σε γιορτές ανταλάσσοντας κομπλιμέντα, τότε αυτά τα σημάδια χαρακτηρίζουν το micro-cheating. 

 
Μερικές συμπεριφορές του micro-cheating περιλαμβάνουν τις εξής παρακάτω:

Ντύνεται διαφορετικά αν / όταν ξέρει ότι θα δει ένα συγκεκριμένο άτομο

Αποστολή μηνυμάτων σε ένα άλλο άτομο 

Συνομιλία σε κάμερα web ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα άλλο άτομο

Σχολιάζει θετικά στο Instagram ενός άλλου

Μπορεί το micro-cheating να είναι φαινομενικά αθώο και μπορεί ο σύντροφός σας, να υποστηρίξει ότι δεν έκανε κάτι μεμπτό. Ωστόσο  αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η διατήρηση των μυστικών και πώς αυτά τα ψέματα επηρεάζουν τη σχέση σας. 

Όλα αυτά φυσικά είναι υποκειμενικά, ανάλογα με το ζευγάρι και τα όρια της σχέσης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες συμπεριφορές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ένα ζευγάρι, ενώ για κάποιους άλλους να μην είναι κάτι το τόσο σημαντικό. 
 
Για παράδειγμα, ορισμένα ζευγάρια μπορεί να αισθάνονται ότι το να βλέπει ο ένας από τους δυο ερωτικές ταινίες είναι ένα είδος απιστίας, ενώ ένα άλλο ζευγάρι μπορεί να μην πιστεύει πως είναι κάτι κακό. Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για το φλερτ, τα γραπτά μηνύματα, τα κοπλιμέντα κ.λπ.

Παρόλα αυτά εάν σας ενοχλεί το micro-cheating μια ειλικρινής συζήτηση είναι μια καλή αρχή. Με την επικοινωνία μπορεί να ανακαλύψετε την πρόθεση που κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά και ποια είναι τα συναισθήματα και τελικά να λύσετε όλα όσα σας προβληματίζουν. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.