WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 έξυπνοι τρόποι για να κρατήσει το ΣΚ σου περισσότερο


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2022

4 έξυπνοι τρόποι για να κρατήσει το ΣΚ σου περισσότερο
pexels
Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να κρατήσεις για πάντα στη ζωή σου τις δύο αυτές χαλαρωτικές μέρες (εκτός αν δουλεύεις και Σάββατα), οι ειδικοί επιμένουν πως υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι τρόποι για να τα παρατείνεις

Έχεις κι εσύ την αίσθηση ότι τα Σαββατοκύριακα είναι σαν να διαρκούν μόνο λίγα λεπτά; Ειδικά, τώρα μετά την άδεια συρρικνώνονται επικίνδυνα και κάθε μέρα μοιάζει να έχει κολλήσει στη Δευτέρα.

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να κρατήσεις για πάντα στη ζωή σου τις δύο αυτές χαλαρωτικές μέρες (εκτός αν δουλεύεις και Σάββατα), οι ειδικοί επιμένουν πως υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι τρόποι για να τα παρατείνεις. Σύμφωνα με τη Dr. Mike Sevilla, τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ πιο σημαντικά απ' ό,τι πιστεύουμε γιατί επαναφορτίζουμε μπαταρίες και αδειάζουμε το μυαλό μας ολοκληρωτικά.

Οι 4 τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις, είναι οι εξής:

1. Ώρα να ξεκινήσεις ένα χόμπι

Είναι λογικό να νιώθεις ότι ο χρόνος λιγοστεύει όταν αφιερώνεις τις ώρες που σου προσφέρονται για λίγη χαλάρωση, μπροστά από το κινητό. Τα Σ/Κ φτιάχτηκαν για νέες δραστηριότητες και πράγματα που δεν προλαβαίνεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα οπότε καλό είναι να ξεκινήσεις ένα χόμπι που πραγματικά λατρεύεις και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε μια νέα πρόκληση.

2. Άσε στην άκρη ό,τι έχει σχέση με τη δουλειά

Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν το αντικείμενο της εργασίας σου είναι αρκετά απαιτητικό και σε δεσμεύει, αλλά όσο γίνεται, μην ασχολείσαι και μη συζητάς τις δύο αυτές ημέρες οτιδήποτε έχει να κάνει με deadlines και υποχρεώσεις. Κλείσε ιδανικά το κινητό και μην τσεκάρεις καθόλου τα mail σου. Θα νιώσεις ότι στο Σ/Κ σου προστέθηκαν έξτρα ώρες χαλάρωσης.

3. Βρες μια ισορροπία ανάμεσα στις εξόδους και στο μέσα

Όταν έρχεται το πολυπόθητο Σ/Κ, το πιο πιθανό είναι ότι θες να βγαίνεις έξω και να πίνεις μέχει πρωίας με τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι ειδικοί όμως συνιστούν μια κάποια ισορροπία ανάμεσα στις εξόδους και στη χαλάρωση που ζητάει ο οργανισμός σου αυτά τα 24ωρα.

4. Επικεντρώσου στο τώρα

Ήρθε η ώρα να παραδεχτείς ότι όταν έρχεται το Σάββατο, σκέφτεσαι τη Δευτέρα και σε κυριεύει το άγχος. Κάπως έτσι χάνεις τη στιγμή και το Σαββατοκύριακο περνάει χωρίς καν να το καταλάβεις. Αν επιτρέψεις όμως στον εαυτό σου να ζήσει στο τώρα, τότε μόνο θα μπορέσεις να δώσεις περισσότερη διάρκεια στις δύο πιο σημαντικές ημέρες που σου απομένουν για πραγματική ξεκούραση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.