WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 σημάδια που φανερώνουν πως δεν είσαι πια ερωτευμένη


JTeam

13 Νοεμβρίου 2022

10 σημάδια που φανερώνουν πως δεν είσαι πια ερωτευμένη
Αν τέτοια διλήμματα σε απασχολούν ή έστω αν νιώθεις μπερδεμένη, τα παρακάτω σημάδια θα σε βοηθήσουν να δώσεις μια απάντηση

Είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα ο έρωτας και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δίνει έμπνευση, χαρά, ζωντάνια και όλα αυτά τα ρομαντικά. Το νόμισμα όμως έχει δυο όψεις, και μετά τις φλόγες μπορεί να έρθουν και οι στάχτες. Και έτσι όπως ερωτεύεσαι, τόσο απλά κάποια στιγμή να μην νιώθεις πια τα ίδια αισθήματα και είναι απόλυτα λογικό. Άλλωστε σε αυτήν την ζωή, τίποτα δεν μένει στάσιμο και όλα αλλάζουν.

Πότε πραγματικά γνωρίζεις πως δεν είσαι πια ερωτευμένη ; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά μπορεί να φοβάσαι να το συνειδητοποιήσεις ή να είσαι αρκετά μπερδεμένη. Και εδώ όμως η σύγχρονη ψυχολογία έρχεται να μας φέρει 10 σημάδια, τα οποία μαρτυρούν πως το ενδεχόμενο να μην είσαι πια ερωτευμένη, είναι πολύ πιθανό.

Δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα σου

Κάποτε ανυπομονούσες την ώρα και την στιγμή που θα βρεθείς και πάλι μαζί του/ της. Έφτιαχνες το πρόγραμμα σου έτσι ώστε πάντοτε να βρίσκεις χρόνο για να τον συναντήσεις. Αν πλέον όλα αυτά δεν σε νοιάζουν και πολύ. Αν πλέον όλα αυτά τα μικρά πράγματα που έχουν να κάνουν με τον σύντροφο σου, δεν σε ενθουσιάζουν, τότε έχεις το πρώτο σημάδι.

Δεν είστε τρυφεροί όταν βγαίνετε έξω

Είναι λογικό όταν είσαι ερωτευμένος, έστω και υποσυνείδητα θες να εκδηλώνεις την αγάπη σου στον σύντροφο σου, μέσα από μικρές κινήσεις. Μπορεί να κρατούσατε χέρια, να τον ακουμπούσες τρυφερά όταν γελούσατε μαζί, να τον άγγιζες στον λαιμό όταν οδηγούσε και άλλα πολλά. Τώρα όλα αυτά τα έχεις ξεχάσει; Σε ενδιαφέρουν; Σου περνούν αδιάφορα ;

Επιλέγεις να ανοίγεσαι σε άλλους ανθρώπους

Αν κάποτε συζητούσες τα πάντα μαζί του, ό,τι και αν ήταν αυτό που σε απασχολούσε και πλέον καλείς την μητέρα σου να μιλήσεις ή προτιμάς να τα πεις σε φίλη σου, τότε και πάλι μάλλον τα πράγματα και τα συναισθήματα μέσα σου έχουν αλλάξει.

Δεν υπάρχει ερωτική ένταση

Αν η ερωτική σας ζωή δεν θυμίζει σε τίποτα τις αρχές. Αν το σεξ μαζί του/ της σου φαίνεται πλέον βαρετό, και αν πια δεν σας ενδιαφέρει να επενδύσετε ερωτικά και συναισθηματικά ο ένας στον άλλο, τότε τι κάνεις ακόμη μαζί του/ της;

Δεν σου φαίνονται πια όλα «cute» επάνω του

Είναι αλήθεια πως όταν είσαι ερωτευμένος, όλα φαίνονται υπέροχα στον άλλο. Από το τρόπο που χαμογελά, από εκείνο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει και άλλα τέτοια. Ωστόσο, αν στο σήμερα οι «παραξενιές» του δεν σου φαίνονται και τόσο χαριτωμένες, μάλλον είναι ώρα να δεις ακόμη πιο ξεκάθαρα τις καταστάσεις.

Δεν σου λείπουν

Όλοι έχουμε νιώσει το συναίσθημα να έχουμε επιστρέψει σπίτι από μια έξοδο και από το πρώτο λεπτό να ανυπομονούμε και πάλι για την στιγμή που θα βρεθούμε μαζί τους. Υπάρχουν ακόμη εκείνες οι ημέρες που δεν τον χόρταινες και τον ήθελες κοντά σου; Σου λείπει ακόμη όταν βρίσκεται μακριά σου;

Δεν τσακώνεστε πια

Αυτό είναι αρκετά απρόσμενο, αλλά όταν ένα ζευγάρι δεν διαπραγματεύεται, όταν πια όλα περνούν χωρίς να σας αγγίζουν, αλλά ούτε και να σας νοιάζουν, μάλλον βουλιάζετε και οι δυο μαζί και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει καν.

Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι την «ελεύθερη σχέση»

Όταν δεν καλύπτεσαι σε μια σχέση πια και θες να δεις τι άλλο μπορείς να γνωρίσεις, αλλά ταυτόχρονα λόγω εγωισμού θες να κρατήσεις και την επικοινωνία με τον άλλο για σιγουριά, τότε ο έρωτας δεν υπάρχει πια. Όταν ο εγκέφαλος ερωτεύεται πραγματικά εστιάζει σε έναν/ μια και μόνο.

Δεν ονειρεύεσαι το μέλλον σου μαζί του/ της

Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι ερωτευμένη και να μην θες να μοιραστείς τα πάντα με τον άνθρωπό σου. Ξεκινάς τα πλάνα, τα ταξίδια, τα όνειρα και όλα αυτά έχοντας και εκείνον/ εκείνη κάπου στο κάδρο. Αν αυτό δεν ισχύει πια, τότε είναι σίγουρα ένα ακόμη σημάδι πως κάτι έχει πάει πολύ λάθος.

Οι πειρασμοί για να απατήσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους

Ε και μέσα σε όλα αυτά, δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση αν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο πως θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Μια νέα σχέση, μια νέα έξοδο, μια νέα ερωτική εμπειρία. Φρόντισε ωστόσο πριν ενδώσεις, να έχεις ξεκαθαρίσει την θέση σου, όσο δύσκολο και αν είναι.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν από την μια μέρα στην άλλη. Επομένως είναι σημαντικό όλα αυτά τα σημάδια «να τα προλάβεις», να τα συζητήσεις με τον σύντροφο σου, να βρείτε λύσεις και να κάνετε συνεχώς νέα πράγματα, αποκτώντας μαζί νέες εμπειρίες. Να εξελίσσεται την σχέση σας και τις προσωπικότητες σας μαζί. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός, να προχωράτε και όχι να βαλτώνετε. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, δες τις επιλογές, κάνε την προσπάθεια σου και όταν είσαι πραγματικά έτοιμος/ η, τότε θα γνωρίζεις με περισσότερη σιγουριά, τι ακριβώς ψάχνεις και επιθυμείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.