WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν προγραμματίζεις το ένα meeting μετά το άλλο


JTeam

9 Δεκεμβρίου 2022

Αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν προγραμματίζεις το ένα meeting μετά το άλλο
Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν κάνουμε τα meetings μας το ένα μετά το άλλο και πως όταν έχουμε ανάμεσα κάποια διαλείμματα ;

Μια νέα μελέτη από το εργαστήριο της Microsoft αποδεικνύει ποσό πολύ επηρεάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος με τα συνεχόμενα meetings χωρις διαλείμματα.

Είτε οι επαγγελματικές σου συναντήσεις γίνονται από κοντά και είναι πολλές και συνεχόμενες μέσα στην ημέρα σου, είτε γίνονται διαδικτυακά και έχεις το ένα call μετά το άλλο, χωρίς διαλείμματα τότε η παρακάτω μελέτη θα σε πείσει να αλλάξεις την τακτική αυτή.

Σύμφωνα με την νέα μελέτη, εκτός από το γεγονός πως τα συνεχόμενα meetings αυξάνουν τις ορμόνες του στρες στον εγκέφαλο, αλλάζουν και τον τρόπο λειτουργίας του.

Επιστήμονες του εργαστηρίου Microsoft, εξέτασαν τα άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέσα από ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Οι μισοί συμμετέχοντες έκαναν 4 meetings συνεχόμενα χωρις διαλείμματα, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν επίσης 4 meetings έχοντας και ένα 10λεπτο διάλειμμα για meditation.

Όσοι δεν είχαν τα 10 λεπτά διαλείμματα μεταξύ των meetings όχι μόνο είχαν περισσότερες ορμόνες του στρες στον εγκέφαλο τους, αλλά το γεγονός πως έπρεπε κατευθείαν να μπουν σε επόμενο meeting, τους δημιουργούσε ακόμη περισσότερο στρες.

Jenny.Gr
@huffpost

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.