WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο για την προσωπικότητά σου


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2022

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο για την προσωπικότητά σου
pexels
Αν λατρεύεις το πιο «γεμάτο» δέντρο με μαξιμαλιστικές πινελιές, τότε αυτό δείχνει σύμφωνα με την ψυχολόγο πως αυτό δείχνει κάποιον που είναι αυθόρμητος και πιο ζωηρός

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και ο τρόπος που επιλέγουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και κυρίως το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, φανερώνει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα μας.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr Karine Hirn, που βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή This Morning του ITV και μίλησε στους Alison Hammond και Dermot O'Leary, ο τρόπος που επιλέγουμε να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πράγματι λέει πολλά για εμάς. Το κοινό απλά έπρεπε να στείλει φωτογραφίες από τα χριστουγεννάτικα δέντρα τους, ώστε η ψυχολόγος να τους πει τι φανερώνουν οι επιλογές τους, για τον χαρακτήρα τους.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα: «Εκφραζόμαστε ασυνείδητα όλη την ώρα, ακόμα και μέσα από ρούχα, όχι μόνο από τα διακοσμητικά».

To «μαξιμαλιστικό»

Αν λατρεύεις το πιο «γεμάτο» δέντρο με μαξιμαλιστικές πινελιές, τότε αυτό δείχνει σύμφωνα με την ψυχολόγο πως αυτό δείχνει κάποιον που είναι αυθόρμητος και πιο ζωηρός. «Δεν είναι ήσυχος και ντροπαλός», εξηγεί και αν έχεις ταυτιστεί σε περίπτωση που σου αρέσουν οι πιο «φορτωμένες» διακοσμήσεις, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Jenny.Gr
pexels

To ήρεμο και γαλήνιο

Το επόμενο δέντρο όπου πρωταγωνιστούσε το χρυσό χρώμα, δείχνει γαλήνη και ηρεμία για τον χαρακτήρα αυτού που το διακοσμεί. «Μπορείς να νιώσεις ήδη τη διαφορά ενέργειας. Αυτό το δέντρο είναι πολύ παγωμένο και ήρεμο, πολύ γαλήνιο. Αυτό είναι το είδος του ατόμου που είναι ήρεμο υπό πίεση, πολύ χαριτωμένο. Είναι η ηρεμία στην καταιγίδα», σημείωσε η ειδικός.

Jenny.Gr
pexels

Όπως μάλιστα πρόσθεσε, κάποιος που διακοσμεί έτσι το δέντρο του «εξακολουθεί να παίρνει αυτό που θέλει, αλλά όχι με το να είναι ευθύς», σημείωσε.

Το μινιμαλιστικό

Το τρίτο δέντρο είχε ελάχιστη διακόσμηση. «Οι άνθρωποι που προτιμούν τη μινιμαλιστική εμφάνιση, δεν θέλουν ακαταστασία ακόμη και στο χρωματικό συνδυασμό, τους αρέσει η τάξη».

Jenny.Gr

Όπως συμπλήρωσε μάλιστα η ψυχολόγος: «Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη μινιμαλιστική εμφάνιση δεν θέλουν ακαταστασία ούτε καν στο χρωματικό σχεδιασμό, τους αρέσει η τάξη. Όταν ταξιδεύεις δεν μπορείς πάντα να έχεις ορισμένα πράγματα, οπότε μαθαίνεις να είσαι πιο μινιμαλιστικός, αντί να είναι η πραγματική σου φύση».

Το διαφορετικό

Το τελευταίο δέντρο ήταν μαύρο και με λευκά στολίδια. Η Hirn το χαρακτήρισε «λαμπερό» και εξήγησε: «Νομίζω ότι είναι υπέροχο αυτό το άτομο να κάνει αυτό που αγαπάει, έχει να κάνει με την αυτοέκφραση και τη δημιουργία». Οπότε το να είσαι διαφορετικός ακόμη και στις διακοσμήσεις σου, είναι προτέρημα.

Jenny.Gr
pexels

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.