WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσα πρόσωπα βλέπεις στην εικόνα; Λίγοι βρίσκουν και τα 9


JTeam

4 Ιανουαρίου 2023

Πόσα πρόσωπα βλέπεις στην εικόνα; Λίγοι βρίσκουν και τα 9
Κάνε εξάσκηση στην παρατηρητικότητά σου και μη βιαστείς να απαντήσεις στα πόσα πρόσωπα απεικονίζονται στην εικόνα

Πρόκειται για ένα έργο του μεξικανού καλλιτέχνη Οκτάβιο Οκάμπο, και ονομάζεται «The General’s Family». Το συγκεκριμένο έργο έχει ξεχωρίσει και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, και όχι για τους λόγους που κανείς θα περίμενε. Πολλοί ειδικοί το χρησιμοποιούν ως ένα τεστ, το οποίο οξύνει την παρατηρητικότητα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οκάμπο ήταν ένας σπουδαίος και δημοφιλής καλλιτέχνης στη Λατινική Αμερική και τα έργα του έχουν αυτόν τον παραπλανητικό χαρακτήρα της ψευδαίσθησης.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να παραλείπει πολλές φορές τις πληροφορίες που δέχεται από το εξωτερικό του περιβάλλον, κυρίως τις οπτικές. Το δευτερόλεπτο δεχόμαστε χιλιάδες πληροφορίες από το κοντινό περιβάλλον μας, ωστόσο τελικά απορροφούμε μόλις 7-9 πληροφορίες, και τις υπόλοιπες τις αγνοούμε. Ο Μεξικανός καλλιτέχνης, ουσιαστικά βασίστηκε πάνω σε αυτήν την ιδιότητα του εγκεφάλου ούτος ώστε να διεκπεραιώσει τη «σπαζοκεφαλιά» του, η οποία στηρίζεται σε οπτικές ψευδαισθήσεις μία εκ των οποίων είναι και η εικόνα που ακολουθεί.

Εσείς λοιπόν πόσα πρόσωπα μπορείτε να διακρίνετε στην παρακάτω φωτογραφία; Αν βλέπετε και τα 9 που υπάρχουν τότε πραγματικά το μυαλό σας είναι ένας άριστος επεξεργαστής δεδομένων και παρατηρητικότητας:

Jenny.Gr

Η απάντηση στο τεστ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.