WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εσύ, ποιος τύπος προσωπικότητας είσαι στη δουλειά;


JTeam

6 Μαρτίου 2023

Εσύ, ποιος τύπος προσωπικότητας είσαι στη δουλειά;
pexels
Μήπως είσαι πάντα αγχωμένος ή μήπως κάνεις ότι τα ξέρεις όλα;

Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, υπάρχουν οι πολυλογάδες, οι πάντα αγχωμένοι, οι πιο χαλαροί και κάποιοι που δεν θα θέλαμε να έχουμε για συναδέλφους. Σύμφωνα με το Life Hack, υπάρχουν 14 τύποι εργαζομένων

Ποιος τύπος προσωπικότητας εργαζόμενου είσαι;

Ο micromanager

Αμφισβητούν τους εργαζομένους, απαιτούν συνεχώς να ενημερώνονται για τα πάντα και δίνουν τη μάχη τους με τη διαχείριση του όγκου εργασίας -ή να πάψουν να είναι συγκεντρωτικοί και να εμπιστευτούν πράγματα σε άλλους.

Ο πιο αφοσιωμένος στο καθήκον

Δεν λένε ποτέ όχι σε ό,τι τους ζητηθεί και είναι πάντα καλοπροαίρετοι. Κάποιες φορές μπορεί να φανούν ωστόσο ως χειριστικοί ενώ συχνά είναι απρόβλεπτοι.

Jenny.Gr
pexels

Ο κουτσομπόλης

Ο κουτσομπόλης στο εργασιακό περιβάλλον έχει την τάση να μιλάει για ό,τι δεν τον αφορά και να παραποιεί τα γεγονότα και τις ιστορίες, βάζοντας και δικές του σάλτσες.

Ο συνδετικός κρίκος

Ο σύνδεσμος είναι το άτομο αυτό που μπορεί να αναγνωρίζει αντικειμενικά, θετικά και αρνητικά κάθε εργαζομένου, ώστε να ξέρει ποιος ταιριάζει πού και να κάνει τις σχετικές κινήσεις. Ακόμα και αν δεν σε συμπαθεί ως άνθρωπο, αν κάνεις κάτι καλά, θα σε αξιολογήσει ανάλογα.

Ο αντικοινωνικός

Είναι το αντίθετο του ανθρώπου για όλες τις δουλειές. Δεν κάνει ποτέ αισθητή την παρουσία του, αφού περνά καλύτερα μόνος. Την ίδια ώρα, όμως είναι συνεπής στο έργο του.

Ο ξερόλας

Έχει άποψη για όλα, γιατί πιστεύει πως έχει γνώσεις επί παντός επιστητού. Ακόμα και αν αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Το θέμα είναι ότι πάντα ακούς τη φωνή του, είτε πρόκειται για μίτινγκ, είτε για μια συζήτηση στο γραφείο, είτε για μια έξοδο.

Ο τεμπέλης

Είναι αυτός που τον βλέπεις και απορείς τι κάνει όλη ημέρα. Εκείνος ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτος την τέχνη του να μην κάνει τίποτα και κανείς δεν του λέει κουβέντα.

Ο πολυλογάς

Αποσπά την προσοχή των συναδέλφων του με συμπεριφορές που φωνάζουν πως ότι θέλει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Μιλάει, μιλάει, μιλάει μέχρι να σιγουρευτεί ότι τους έχει κερδίσει όλους.

Jenny.Gr
pexels

Ο πάντα αγχωμένος

Αγχώνεται συνέχεια, λέει ότι φταίει για όλα και παίρνει πολλές φορές την ευθύνη ακόμη και για πράγματα για τα οποία δεν φταίει.

Ο χαλαρός

Ο χαλαρός ασχολείται με την κοινωνικοποίηση, χωρίς να κουράζει ή να ξεπερνά όρια. Κρατά την προσωπική του ζωήεκτός γραφείου, ίσως να μην ολοκληρώνει και τη δουλειά του κάθε μέρα. Αλλά δεν τον νοιάζει ιδιαίτερα τι θα πεις για αυτόν.

Ο κλόουν

Είναι η ευχάριστη παρέα, δίνει ζωή, σπάει τον πάγο και θέλει να κάνεις τους συναδέλφους του συνέχεια χαρούμενους.

Ο πραγματικός ηγέτης

Είναι αυτός που ξέρεις πως μπορείς να τον εμπιστευτείς, τον ακούς γιατί λέει πράγματα που σου φαίνονται χρήσιμα και σχετικά, έχει αποδείξει τον εαυτό του και έχει κερδίσει το σεβασμό σου.

Ο σταθερός

Δεν είναι ο άριστος αλλά είναι ο μέσος εργαζόμενος. Αλλά ό,τι και αν κάνει, δεν πέφτει ποτέ κάτω του μέσου όρου. Είναι πάντα συνεπής και πάντα δίνει αποτελέσματα.

Η ιδιοφυΐα

Είναι ο άνθρωπος που έχει πάντα διαφορετικές αλλά μεγάλες ιδέες και συνήθως χρειάζεται ικανούς συναδέλφους για να τις υλοποιήσει. Πολλοί είναι επιχειρηματίες. Άλλοι δουλεύουν μέσα από την εταιρία, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό. Είναι άνθρωποι όπως ο Steve Jobs, ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και η Oprah Winfrey.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.