REAL LIFE WORKING GIRL

3 (αρνητικά) χαρακτηριστικά που σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου


JTeam

5 Μαρτίου 2023

3 (αρνητικά) χαρακτηριστικά που σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου
pexels
Μήπως είσαι εσωστρεφής; Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι πάντα κοινωνικός στη δουλειά

Έχοντας μάθει να ζούμε με στερεότυπα, πιστεύουμε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε όσο θα θέλαμε σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Τα παρακάτω στοιχεία είναι φαινομενικά αρνητικά αλλά μπορούν να οδηγήσουν στις καλύτερες εργασιακές επιδόσεις.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα διαθέτουν οι πιο ικανοί εργαζόμενοι και ήρθε η ώρα να μάθεις αν είσαι ανάμεσά τους.

Άγχος

Κάτι που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όσον αφορά το άγχος, είναι πως το βιώνουν πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι πιστεύουμε. Το παραγωγικό άγχος, κάνει καλό στη δουλειά γιατί δίνει ενέργεια στους εργαζομένους, τους κάνει πιο παραγωγικούς ενώ τους βοηθάει στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Αρκεί να μην είναι καταστροφικό.

Ακαταστασία

Steve Jobs, Τhomas Edison και Mark Twain είναι ορισμένοι από τους πιο ακατάστατους και ταυτόχρονα επιτυχημένους ανθρώπους. Πολλές φορές, η έλλειψη οργάνωσης είναι σημάδι δημιουργικότητας ενώ παράλληλα, δείχνει ότι προτεραιότητά μας είναι η εργασία μας, κι όχι απλώς η τακτοποίηση του γραφείου.

Εσωστρέφεια

Για κάποιον λόγο, έχουμε μάθει ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι και αδύναμοι, θεωρούμε ότι χρειάζονται βοήθεια από τους εξωστρεφείς για να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες. Κι όμως, η εσωστρέφεια είναι ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά των καλύτερων εργαζομένων, καθώς σκέφτονται πολύ, είναι εξαιρετικοί στην επίλυση προβλημάτων και η προσοχή τους δεν αποσπάται εύκολα.