WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν λες συχνά αυτές τις 6 φράσεις στον σύντροφό σου, έχετε μια αληθινά επιτυχημένη σχέση


JTeam

14 Απριλίου 2023

Αν λες συχνά αυτές τις 6 φράσεις στον σύντροφό σου, έχετε μια αληθινά επιτυχημένη σχέση
pexels
Και δεν το λέμε εμείς αλλά ψυχολόγος του Harvard

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία και καθορίζει την επιτυχία της, είναι πώς αλληλεπιδρούν τα δύο μέλη της σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Harvard, Dr. Cortney Warren, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν αποφεύγουν τους τσακωμούς. Συζητούν και αντιμετωπίζουν τις διαφορές τους με σεβασμό και εκτίμηση.

Αν χρησιμοποιείς λοιπόν τις παρακάτω φράσεις με τον σύντροφό σου, τότε η σχέση σας είναι πολύ πιο επιτυχημένη από τις υπόλοιπες:

1. «Εκτιμώ την προσπάθειά σου»

Μπορεί πολλά από όσα κάνει ο σύντροφός σου να σε ενοχλούν, αλλά πρέπει να υπογραμμίζεις κι όσα σου αρέσουν. Το να εκτιμάς την προσπάθεια που κάνει και κυρίως να του το επισημαίνεις, είναι από τα πιο σημαντικά της σχέσης σας. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους και αυτό προσθέτει παραπάνω αξία στην ποιότητα της σχέσης.

2. «Μου αρέσεις»

Στις πιο υγιείς σχέσεις, τα δύο μέλη δεν εκφράζουν μόνο την αγάπη τους. Αλλά ο ένας αρέσει στον άλλον και αυτό εκφράζεται. Το να αγαπάς κάποιον, είναι σημάδι στοργής αλλά το να σου αρέσει, δείχνει ότι απολαμβάνεις πολλά στοιχεία πάνω του και αυτό σε κάνει να τον ερωτεύεσαι περισσότερο.

3. «Βοήθησέ με να καταλάβω καλύτερα»

Όλοι έχουμε διαφορετικά πιστεύω και αξίες γύρω από τις σχέσεις. Αν ο σύντροφός σου αντιδρά με έναν τρόπο που δεν κατανοείς, καλό είναι να του το εκφράσεις και να ζητήσεις να σε βοηθήσει ώστε να αποφύγετε ενδεχόμενο τσακωμό.

4. «Σε ακούω»

Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες ανάμεσα σε δύο συντρόφους αλλά το να δείχνει ο ένας στον άλλον ότι είναι εκεί και ακούει, πραγματικά σώζει το μέλλον της σχέσης. Πρέπει να σέβεσαι την οπτική, από την οποία βλέπει τα πράγματα και αντίστροφα.

5. «Συγγνώμη»

Το να αναλαμβάνεις τις ευθύνες για κάτι που έκανες και δεν ήταν σωστό, είναι πολύ σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι ζητάς εύκολα συγγνώμη και παραδέχεσαι ότι έκανες κάτι που ενόχλησε τον σύντροφό σου. Πίστεψέ μας, αυτή είναι η αρχή του κανόνα για μια καλή σχέση.

6. «Σε συγχωρώ, εσύ;»

Η συγχώρεση είναι δύσκολο task αλλά λυτρωτικό. Όταν γίνεται με ειλικρίνεια και αποδοχή της κατάστασης, οδηγεί σε μακροχρόνιες σχέσεις, σύμφωνα με έρευνα. Αρκεί να γίνεται και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.