WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τεστ IQ: Μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να εντοπίσει την κρυμμένη χελώνα - Τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου


JTeam

9 Μαΐου 2023

Τεστ IQ: Μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να εντοπίσει την κρυμμένη χελώνα - Τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου
@Playbuzz
Η οπτική ψευδαίσθηση που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι για να καταλάβουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα δεδομένα

Ο κόσμος της ψυχολογίας είναι πραγματικά συναρπαστικός, αφού μας βοηθά να καταλάβουμε τον τρόπο σκέψης, αλλά και συμπεριφοράς μας. Οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι και ψυχολόγοι, προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα και πιο γρήγορα την προσωπικότητα ενός ατόμου, χρησιμοποιούν διάφορα tests και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Το συγκεκριμένο IQ τεστ, βασίζεται σε μια οπτική ψευδαίσθηση, η οποία μας βοηθά να καταλάβουμε πόσο γρήγορα επεξεργάζεται ο εγκέφαλος μας, τα δεδομένα που του δίνονται.

Βλέπουμε στη παρακάτω εικόνα, να πρωταγωνιστούν δεινόσαυροι. Ωστόσο, υπάρχει κάπου κρυμμένη και μια χελώνα. Όσο πιο γρήγορα την εντοπίσεις, τόσο πιο υψηλό IQ διαθέτεις. Η δυνατότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται γρήγορα τα δεδομένα, και να εντοπίζει έγκαιρα, αυτό που ξεχωρίζει, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ικανότητα, την οποία όμως δεν διαθέτουν όλοι στον ίδιο βαθμό.

Το παρακάτω τεστ, καταφέρνει να το εκπληρώσει μόλις το 1% του πληθυσμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Jagran Josh. Εσύ λοιπόν, μπορείς να εντοπίσεις την κρυμμένη χελώνα στην παρακάτω εικόνα, μέσα σε 9 δευτερόλεπτα;

Jenny.Gr

H απάντηση του IQ test

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.