WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ του δωματίου θα αποκαλύψει αν είχες εύκολη ή τραυματική παιδική ηλικία


JTeam

25 Μαΐου 2023

Το τεστ του δωματίου θα αποκαλύψει αν είχες εύκολη ή τραυματική παιδική ηλικία
pexels
Tι αναμνήσεις έχεις από την παιδική σου ηλικία;

Τα κουίζ, τα ψυχολογικά τεστ και οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι από τα αγαπημένα πράγματα των χρηστών του internet. Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση.

Το «τεστ του δωματίου» έρχεται να αποκαλύψει πολλά για την παιδική σου ηλικία που ίσως φροντίζεις να κρατάς κρυμμένα καλά στο υποσυνείδητο εδώ και χρόνια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μερικές εικόνες στο μυαλό σου για να απαντήσεις και να μάθεις την αλήθεια.

Το τεστ του δωματίου

Ξυπνάς πρωί και βρίσκεσαι σε ένα περίεργο, αλλά γνώριμο δωμάτιο. Περίγραψε το δωμάτιο και πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Τι επίπλωση και διακόσμηση έχει; Νιώθεις ότι θα ήθελες να φύγεις από το δωμάτιο ή να μείνεις;

Αφού δημιούργησες κάποιες εικόνες στο μυαλό σου, ας προχωρήσουμε στους συμβολισμούς:

Το δωμάτιο αντιπροσωπεύει την παιδική σου ηλικία. Αν νιώθεις άνετα και η επίπλωση είναι φιλόξενη, τότε μάλλον είχες ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Αντίθετα, αρνητικά συναισθήματα και άβολη επίπλωση, υποδηλώνουν προβλήματα στην παιδική ηλικία.

Όσα περισσότερα έπιπλα και λεπτομέρειες πλάθεις με τη φαντασία σου για το δωμάτιο, τόσες περισσότερες είναι οι αναμνήσεις σου από την παιδική σου ηλικία.

Αν θες να φύγεις από το δωμάτιο, είσαι έτοιμη/ ος να ωριμάσεις. Αντίθετα, αν θέλεις να μείνεις σε αυτό, πιθανότατα αρνείσαι να μεγαλώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.