WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως ζηλεύεις παθολογικά; 5 σημάδια που το αποκαλύπτουν


JTeam

15 Ιουνίου 2023

Μήπως ζηλεύεις παθολογικά; 5 σημάδια που το αποκαλύπτουν
pexels
Είναι φυσιολογικό να ζηλεύεις κάποιες φορές, αρκεί αυτό που νιώθεις να μην υπερβαίνει τα όρια

Ένα από τα πιο καταστροφικά πράγματα σε μια σχέση είναι η υπερβολική ζήλια. Αντί να τη δυναμώνει, την καταστρέφει και αν υποψιάζεσαι ότι η ζήλια προς τον σύντροφό σου ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια, καλό είναι να προσέξεις τα 5 παρακάτω σημάδια για να καταλάβεις αν χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά σου κάθε φορά που σε κυριεύει.

Αρχικά είναι σημαντικό να ξεχωρίσεις, αν τα συναισθήματα ζήλιας, έχουν λόγο ύπαρξης ή αν προέρχονται από παλιότερα τραύματα, και κυρίως αν μετατρέπονται σε μια παθολογική κατάσταση που υπερβαίνει τα όρια και καταλήγει σε έντονη κτητικότητα.

Τα 5 σημάδια που μαρτυρούν πως ζηλεύεις παθολογικά:

1. Σε ταράζει αν δεν σηκώνει μπροστά σου κάποια κλήση

Κάθε φορά που δεν απαντά σε κάποιο τηλεφώνημα όσο είσαι μπροστά, αναρωτιέσαι αν σου κρύβει κάτι. Δεν το λες και υγιές.

2. Τσεκάρεις τα social του

Μετράς τους φίλους του στο Instagram και αν δεις νέες followers, τσεκάρεις τα προφίλ για να δεις τον ανταγωνισμό.

3. Γίνεσαι ο stalker του

Προκειμένου να μη χάσεις καμία του κίνηση, μπαίνεις στο σώμα του Joe Goldberg και αυτό δεν σε τιμά καθόλου. Ψάχνεις τα πάντα μέχρι να βρεις κάτι ενοχοποιητικό εναντίον του.

4. Δεν θες να γνωρίζετε νέα άτομα (δηλαδή γυναίκες)

Κάθε φορά που είστε σε μια παρέα και σας συστήνουν μια άγνωστη γυναίκα, τον κοιτάς για να δεις το βλέμμα με το οποίο την κοιτάζει. Μετά, τσεκάρεις και το δικό της βλέμμα για να δεις αν υπάρχει κάποια έλξη ανάμεσά τους και κάπου εκεί είναι σίγουρο ότι έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό σου και τα φυσιολογικά όρια της ζήλιας.

5. Ψάχνεις το κινητό του

Κάθε φορά που φεύγει και αφήνει πίσω του το κινητό του, μπαίνεις στον πειρασμό και το τσεκάρεις. Φυσικά, έχεις δει ποιο είναι το password του για να μη χάνεις χρόνο στο ξεκλείδωμα και ξεκινάς την κατασκοπεία.

Αν όλα τα παραπάνω περιγράφουν τη σχέση σας, ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες σημαντικές αλλαγές (κυρίως στον εαυτό σου).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.