WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον πρώην σου; 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου


JTeam

25 Ιουνίου 2023

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον πρώην σου; 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου
pexels
Μην αφήσεις τη νοσταλγία να επηρεάσει την απόφασή σου

Η επιστροφή σε πρώην θα μπορούσε να είναι και η πιο λάθος κίνηση της ζωής μας. Έτσι έχουμε μάθει τουλάχιστον να πιστεύουμε. Θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να γυρίζουμε σε παλιά σχέση, γιατί για να είναι παλιά, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι απόλυτο.

Το θέμα δεν είναι αν θα επιστρέψεις ή όχι στον πρώην, αλλά αν γίνεται για τους σωστούς λόγους. Δεν το κάνουμε δηλαδή επειδή έχουμε απογοητευτεί από το dating ή επειδή δεν έχουμε κάνει κάποια άλλη γνωριμία. Τα πράγματα που μας συνδέουν με έναν σύντροφο είναι βαθύτερα και καλό είναι να τα έχουμε κατά νου, όταν είναι να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση.

1. Για ποιους λόγους σκέφτεσαι την επανασύνδεση;

Αν σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον πρώην σου μόνο και μόνο επειδή δεν αντέχεις τη μοναξιά, καλό είναι να το ξανασκεφτείς καθώς και αυτή τη φορά η σχέση σας θα λήξει σύντομα και άδοξα, σύμφωνα με το Psychology Today. Η Zsófia Csajbók, ψυχολόγος κι επικεφαλής έρευνας, που βρίσκεται δημοσιευμένη στο Personality and Individual Differences, τονίζει ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή για το τι θέλουμε πλέον από το πρόσωπο με το οποίο σκοπεύουμε να επανασυνδεθούμε.

Jenny.Gr
pexels

2. Είσαι σε θέση να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων σου;

Και οι δύο πρέπει να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεων σας, ξεκαθαρίζοντας ποια πράγματα δεν θέλετε να επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον. Μόνο έτσι η σχέση σας θα τεθεί σε νέες βάσεις και θα μπορέσει να λειτουργήσει.

3. Γιατί χωρίσατε;

Οι λόγοι που σας οδήγησαν στον χωρισμό, είναι πολύ σημαντικοί για να καταλάβεις αν υπάρχει μέλλον σε μια παρελθοντική σχέση. Αν χωρίσατε για πολύ σοβαρούς λόγους, τότε καλύτερα να ξεχάσεις το ενδεχόμενο της επιστροφής. Αν χωρίσατε για πράγματα που ξέρετε ότι μπορούν να διορθωθούν μελλοντικά, τότε υπάρχουν πράγματι προοπτικές.

4. Έχετε εξελιχθεί και οι δύο προσωπικά, μετά τον χωρισμό;

Η προσωπική ανέλιξη είναι το μυστικό που θα μπορέσει να σας ενώσει και πάλι, δίνοντας γερές βάσεις στη σχέση σας. Αν παρατηρείς θετικές αλλαγές στον τρόπο που συμπεριφέρεται και αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος, τότε ναι μπορείς να σκεφτείς σοβαρά να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό που ζήσατε κάποτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.