WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που καταστρέφει την ευτυχία σου, σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές


Έλενα Κρητικού

23 Ιουνίου 2023

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που καταστρέφει την ευτυχία σου, σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές
pexels
Ο περιορισμός αυτής της συνήθειας θα δώσει πίσω όλη σου τη χαρά

Στη σύγχρονη κουλτούρα της τοξικής θετικότητας, το να ξυπνάς το πρωί και να μη νιώθεις καμία ευτυχία, σε κάνει να νιώθεις τύψεις. Ειδικά αν σκεφτείς πως κάπου αρκετά μακριά από τις γεωγραφικές σου συντεταγμένες αλλά πάνω στη γη, κατοικεί ο πιο ευτυχισμένος λαός: οι Φινλανδοί.

Το να νιώθεις ευτυχία, φαίνεται αρκετά απλό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Σύμφωνα με την ιδρύτρια του WOC Therapy στην Κλαιφόρνια, Tamika Lewis, : «Η ντροπή, η ενοχή και η ανησυχία είναι οι βασικοί παράγοντες που καταστρέφουν την ευτυχία μας». Όταν βιώνεις κάτι από αυτά, κρατάς τον εαυτό σου μακριά από την ευτυχία και αυτό γιατί «αναβιώνεις παρελθοντικές εμπειρίες ή ανησυχείς υπερβολικά πολύ για το μέλλον», σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη ζεις το τώρα με αποτέλεσμα να σου στερείς τη χαρά και την απόλαυση της στιγμής.

Το κυριότερο πράγμα που κάνεις όμως και σου στερεί την ευτυχία, είναι ότι δεν αναλαμβάνεις δράση για τη ζωή σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις που αφορούν αποκλειστικά εσένα με αποτέλεσμα να νιώθεις πάντα μια αίσθηση ανεκπλήρωτου. Αυτό σε κρατάει μακριά από σημαντικές επιτυχίες σε κάθε τομέα της ζωής σου και σε αποτρέπει από το να ζεις τα πάντα στην ολότητά τους.

Η σύγκριση επίσης του εαυτού μας με τους άλλους είναι καταστροφική αφού δεν οδηγεί πουθενά.

Ώρα να ακολουθήσεις τη συμβουλή ευτυχίας που εφαρμόζεται και στη Φινλανδία: Εστίασε σε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και λιγότερο στο να φαίνεσαι επιτυχημένος .Το πρώτο βήμα για την πραγματική ευτυχία είναι να θέσεις τα δικά σου στάνταρ και όχι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.