WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτά τα 3 χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν στα ευτυχισμένα ζευγάρια


JTeam

14 Ιουνίου 2023

Αυτά τα 3 χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν στα ευτυχισμένα ζευγάρια
Όπως αναφέρει νέα έρευνα, τελικά τα «ετερώνυμα δεν έλκονται»

Μια νέα ενδιαφέρουσα μελέτη για τις ανθρώπινες σχέσεις κάνει τον γύρω του διαδικτύου. Είναι γεγονός πως οι ερωτικές σχέσεις, γίνονται συχνά αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς, και μάλιστα προκύπτουν αποτελέσματα που αξίζει να κρατήσουμε.

Σύμφωνα με το CNBC και την Rachel De Alto, ειδική σε θέματα σχέσεων και dating, «τα ετερώνυμα δεν έλκονται». Για τα άτομα που επιθυμούν να έχουν μια μακροχρόνια σχέση, η ένταση, αλλά και οι διαφορές, όχι μόνο δεν κάνουν τη σχέση πιο ενδιαφέρουσα, αλλά κατά βάση είναι τοξικά χαρακτηριστικά. «Όλοι πιστεύουν ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι ομοιότητες αποτελούν το θεμέλιο για να “χτιστεί” μία σχέση», συμπληρώνει η ειδικός.

Στη συνέχεια, παραθέτει και εξηγεί τρεις αξίες, οι οποίες μπορούν να καθορίσουν αν μια σχέση θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την προσωπικότητα με τις αξίες. Ειδικότερα, δύο άνθρωποι που έχουν τελείως διαφορετικές προσωπικότητες, είναι πιθανό να ταιριάζουν μεταξύ τους. Για να ισχύει όμως κάτι τέτοιο, οι αξίες και οι στόχοι τους χρειάζεται να παρουσιάζουν ομοιότητες.

Για την Rachel De Alto τα επιτυχημένα ζευγάρια διακρίνονται από αυτά τα 3 βασικά χαρακτηριστικά στη σχέση τους:

  • Οικονομικά: Συμφωνούν για το πώς θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους.
  • Οικογένεια: Υπάρχει κοινό όραμα για το πώς σκοπεύουν να δημιουργήσουν οικογένεια ή να φροντίσουν τη δική τους οικογένεια.
  • Τρόπος ζωής: Τους αρέσει να αφιερώνουν χρόνο στις ίδιες δραστηριότητες, όπως είναι τα ταξίδια ή η άσκηση.

«Ίσως κάποιοι να απορούν, πώς γίνεται σε μία σχέση το ένα πρόσωπο να είναι εξωστρεφές και με χιούμορ ενώ το άλλο να είναι εσωστρεφές και χαμηλών τόνων. Σας εγγυώμαι, πως αυτό συμβαίνει, διότι θα έχουν κοινά στοιχεία ως προς τις σκέψεις τους για την οικογένεια, τη διαχείριση των χρημάτων, αλλά και την αξιοποίηση του χρόνου», λέει η Rachel.

Τέλος συστήνει, σε κάθε σχέση να συζητούνται ανοιχτά οι αξίες και τα μελλοντικά σχέδια του κάθε συντρόφου. Είναι σημαντικό αυτές οι δυο πτυχές να είναι κοινές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.