WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο ανεπτυγμένη οπτική ευφυΐα έχεις; Το τεστ που θα σου δώσει την απάντηση


JTeam

29 Ιουνίου 2023

Πόσο ανεπτυγμένη οπτική ευφυΐα έχεις; Το τεστ που θα σου δώσει την απάντηση
Ένα γρήγορο τεστ που θα σου δώσει να καταλάβεις τι συμβαίνει με την οπτική αντίληψή σου και κατά πόσο είσαι οπτικά ευφυής

Όχι, η ευφυΐα δεν είναι μόνο ο δείκτης IQ και πόσο υψηλός ή χαμηλός είναι. Η ευφυΐα έχει πολλές εκφάνσεις, όπως η συναισθηματική ευφυΐα και μια ακόμα -σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους- η οπτική ευφυΐα ή αντίληψη.

Τι είναι όμως η οπτική ευφυΐα; Είναι η ικανότητά μας να βλέπουμε περισσότερα από όσα επεξεργάζεται το μυαλό μας, δηλαδή πόσα οπτικά ερεθίσματα μπορούμε να λάβουμε και πόσα από αυτά μπορούμε να επεξεργαστούμε και να κατανοήσουμε. Κάτι σαν «φωτογραφική μνήμη». Πόσο καλά μπορούμε να θυμόμαστε εικόνες, λεπτομέρειες και πρόσωπα και πόσο καλά μπορούμε να τις περιγράψουμε σε τρίτους.

Το παρακάτω τεστ θα σε βοηθήσει να μάθεις αν και εσύ είσαι ένας οπτικός τύπος και πόσο αυξημένη οπτική ευφυΐα διαθέτεις. Ας ξεκινήσουμε!

Κοίταξε την παρακάτω -εντελώς σουρεαλιστική- εικόνα για 30 δευτερόλεπτα και προσπάθησε να θυμηθείς και να αποτυπώσεις στο μυαλό σου όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς.

Jenny.Gr

Αφού την κοίταξες καλά, τώρα απάντησε στις ερωτήσεις με ένα απλό ναι ή όχι.

1. Παρατήρησες το τρένο που βγαίνει από το τζάκι;

2. Παρατήρησες τον καπνό που βγαίνει από το τρένο;

3. Παρατήρησες τα κηροπήγια επάνω στο τζάκι;

4. Παρατήρησες το ιδιαίτερο ξύλινο μοτίβο στον τοίχο;

5. Παρατήρησες τους σχηματισμούς του ξύλου στο πάτωμα;

6. Παρατήρησες το ανάγλυφο σχέδιο του τζακιού;

7. Παρατήρησες τι ώρα δείχνει το ρολόι;

8. Παρατήρησες ότι δεν υπάρχουν ράγες κάτω από το τρένο;

9. Παρατήρησες ότι δεν υπάρχει φωτιά στο τζάκι;

10. Παρατήρησες ότι δεν υπάρχουν κεριά στα κηροπήγια;

Πόσες απαντήσεις είναι με ναι και πόσες με όχι; Αν έχεις απαντήσει ναι σε τουλάχιστον 4 ερωτήσεις από την 1 έως την 7, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο και έχεις αρκετά ανεπτυγμένη οπτική ευφυΐα και αντίληψη. Αν βέβαια θυμάσαι π.χ. τι φορούσες στην Πέμπτη δημοτικού στο party του κολλητού σου, τότε δεν χρειάζεται καν να κάνεις το τεστ!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.