WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως δεν είναι όσο έξυπνος λέει; Χρειάζεσαι μόνο 10'' για να τσεκάρεις το IQ του


JTeam

1 Ιουλίου 2023

Μήπως δεν είναι όσο έξυπνος λέει; Χρειάζεσαι μόνο 10'' για να τσεκάρεις το IQ του
pexels
Κι όμως, υπάρχει τρόπος!

Πώς μπορεί κάποιος στην καθημερινότητα, να αποδείξει ότι είναι πολύ έξυπνος; Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον εγκέφαλό του και ποια είναι τα πιο εμφανή σημάδια της υψηλής του νοημοσύνης;

Κάποιοι λένε ότι τα άτομα με υψηλό IQ είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα, άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν μεγαλύτερη ικανότητα αντίληψης. Μελέτη εξηγεί μάλιστα πως η σταθερότητα στην επεξεργασία των πληροφοριών οδηγεί σε καλύτερα νευρικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως τα άτομα με υψηλότερο IQ μπορούν να συντονίσουν καλύτερα τις διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και να συγκεντρώνονται πολύ ευκολότερα.

Jenny.Gr

Άλλη έρευνα ωστόσο προδίδει ένα στοιχείο, μέσα από το οποίο πολλοί προσπαθούν να φανούν ως υπερβολικά ευφυείς, μόνο που η αλήθεια είναι άλλη.

Αυτό σύμφωνα με τη μελέτη, έχει να κάνει με τα social clicks και το πόσο εύκολα τείνουμε να μοιραζόμαστε περιεχόμενο που δεν έχουμε μπει καν στον κόπο να διαβάσουμε μόνο και μόνο για να φανούμε «διαβασμένοι» στους άλλους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά άρθρα που κυκλοφορούν και κοινοποιούνται στα social media, μένουν αδιάβαστα. Απλώς διαχέονται μέσω του share κι έτσι όποιος τα μοιράζεται με τους φίλους του, θεωρείται ψαγμένος, ενημερωμένος, έξυπνος αλλά χωρίς να είναι.

Άλλη έρευνα υποστηρίζει ότι σχεδόν οι μισοί από όσους κοινοποιούν περιεχόμενο, διαβάζουν μόνο μερικές γραμμές αυτού που κοινοποιούν, έτσι η απλή κίνηση του sharing σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος αλλά η ουσία κρύβεται στις πραγματικές σου γνώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.