WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 3 είδη ευφυΐας που θα σε κάνουν πετυχημένο (και πώς να τα αναπτύξεις)


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2022

Τα 3 είδη ευφυΐας που θα σε κάνουν πετυχημένο (και πώς να τα αναπτύξεις)
pexels
Ήξερες ότι υπάρχουν εννιά είδη νοημοσύνης και ότι τρία από αυτά μπορεί να μας οδηγήσουν στην επιτυχία;

Τα είδη ευφυΐας είναι 9 και σίγουρα δεν διακρινόμαστε από όλα όσο ευφυείς κι αν θέλουμε να δείχνουμε. Δεν αφορούν μόνο το πόσο καλά μπορούμε να υπολογίζουμε ή το πόσες γνώσεις έχουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να μας κάνουν έξυπνους και μάλιστα αν αναπτύξουμε κάποια συγκεκριμένα είδη νοημοσύνης, μπορούμε να προσεγγίσουμε ευκολότερα τον δρόμο της επιτυχίας.

Το να είσαι πετυχημένος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γίνεις ο CEO της δικής σου εταιρείας αλλά ότι μπορείς να πετυχαίνεις εύκολα τους στόχους σου, νιώθοντας καλά και ικανοποιημένος με τη ζωή σου. Για να φτάσεις μέχρι εκεί φυσικά, πρέπει να μάθεις πώς να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις και να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να γίνεις πετυχημένος, πρέπει να καλλιεργήσεις τα τρία παρακάτω είδη ευφυΐας:

Λογική νοημοσύνη

Η λογική νοημοσύνη έχει να κάνει με αριθμούς, με τη λογική, την αφαιρετική ικανότητα ενώ τα άτομα με λογική / μαθηματική νοημοσύνη διαθέτουν ιδιαίτερες ικανότητες συλλογισμού, επιστημονικής σκέψης και έρευνας αλλά και εκτέλεσης σύνθετων υπολογισμών.

Το συγκεκριμένο είδος νοημοσύνης καλλιεργείται με το διάβασμα, την εκπαίδευση γενικότερα αλλά και τη συνεχή προσπάθεια να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις νέα πράγματα.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Με τη συναισθηματική νοημοσύνη, για αρχή έχουμε έντονη ενσυναίσθηση, ενεργούμε ψύχραιμα και με υπομονή και επιμονή αλλά και ελέγχουμε τις παρορμήσεις μας. Ο διαλογισμός και η εσωτερική ανασκόπηση βοηθούν πολύ στην καλλιέργειά της όπως και το να μάθουμε να ακούμε τους άλλους και τις ανάγκές τους.

Σωματική-κιναισθητική νοημοσύνη

Η συγκεκριμένη νοημοσύνη σχετίζεται με την ικανότητα του ατόμου να χρησιμοποιεί το σώμα του για να εκφράζεται. Τα άτομα με κιναισθητική νοημοσύνη είναι συνήθως αθλητές, χορευτές, ηθοποιοί και για να την αναπτύξεις, πρέπει να ακούς και να παρατηρείς καλύτερα. Να εστιάζεις σε λεπτομέρειες, να εμπιστεύεσαι την εσωτερική φωνή σου, αφήνοντας εκτός ό,τι εξωτερικό σε επηρεάζει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.