WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στις σχέσεις μου; Ένα ψυχολογικό τεστ που θα σε βοηθήσει να βρεις την απάντηση


JTeam

24 Ιουλίου 2023

Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στις σχέσεις μου; Ένα ψυχολογικό τεστ που θα σε βοηθήσει να βρεις την απάντηση
Η υποτίμηση και η έντονη κριτική, είναι στις κυριότερες αιτίες χωρισμού, μετά την απάτη

Δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρίσκουμε το μέτρο και τις ισορροπίες στις ανθρώπινες σχέσεις. Πόσο μάλλον αν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία έχουμε εμπλακεί συναισθηματικά, καθώς τα συναισθήματα μας, δεν μας επιτρέπουν να δούμε αντικειμενικά την κατάσταση.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει συνέχεια στις ερωτικές και συναισθηματικές σχέσεις που αναπτύσσουμε, και έτσι οδηγούμαστε σε συμπεριφορές που φέρνουν προβλήματα, επειδή δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ή να αξιολογήσουμε σωστά τις καταστάσεις. Κυρίως όμως, παρασυρόμαστε και μπορεί να ασκήσουμε έντονη κριτική και σε τακτική βάση, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα δικά μας θέλω και τις δικές μας προδιαγραφές. Κάτι τέτοιο όμως, ειδικά όταν ασκείτε με έντονο τρόπο, και πολλές φορές υποτιμά τον/την σύντροφο μας, μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Πως λοιπόν μπορείς να καταλάβεις, αν ασκείς επανειλημμένη και υπερβολική κριτική στον σύντροφο σου; Το παρακάτω τεστ μπορεί να σε βοηθήσει, στην περίπτωση που χρειάζεται να αναθεωρήσεις για τη συμπεριφορά σου. Μπορείς να το βρεις πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.