WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόση κοινωνική νοημοσύνη έχεις; Το τεστ που δείχνει αν μπορείς να διαβάσεις τα συναισθήματα των άλλων


JTeam

3 Αυγούστου 2023

Πόση κοινωνική νοημοσύνη έχεις; Το τεστ που δείχνει αν μπορείς να διαβάσεις τα συναισθήματα των άλλων
Μπορείς να «διαβάσεις» τα συναισθήματα των γύρω σου; Αλλά και γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η ικανότητα;

Έχοντας εξελίξει τομείς της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας, έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία για την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων, αλλά και για το πως ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να συνδέονται με διαταραχές. Αυτή τη φορά, θα εστιάσουμε στον όρο της «κοινωνικής νοημοσύνης», ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά, πίσω στο 1920, όταν ο Edward Thorndike έδωσε τον ορισμό της:

«Ορίζουμε την ικανότητα να καταλαβαίνεις και να διαχειρίζεσαι άνδρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, και να δρας σοφά στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε ερωτικές, είτε κοινωνικές, είτε φιλικές».

Η κοινωνική νοημοσύνη λοιπόν έχει να κάνει, με το πόσο καλά μπορούμε να καταλάβουμε τα συναισθήματα ενός ανθρώπου, από το βλέμμα, από τη γλώσσα του σώματος, και από τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Δεν εστιάζουμε στα όσα λέει και την επικοινωνία, αλλά αντιθέτως στο τι μας αποπνέει. Άτομα που μπορούσαν να καταλάβουν καλύτερα και πιο εύστοχα τα συναισθήματα των γύρω τους, μπορούσαν να αναπτύξουν καλύτερες σχέσεις, πιο δυνατούς δεσμούς, αλλά και να λύσουν ευκολότερα τσακωμούς και προβλήματα.

Τεστ κοινωνικής νοημοσύνης

Μέσα από το παρακάτω τεστ, προβάλλονται ορισμένα βλέμματα. Εσύ πόσο καλά μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα τον ανθρώπων που απεικονίζονται;

Παρατήρησε και απάντησε στο παρακάτω τεστ. Όσο πιο εύστοχα καταλάβεις τα συναισθήματα που εκφράζουν τόσο υψηλότερη κοινωνική νοημοσύνη έχεις. Τσέκαρε παρακάτω:

@odd.ballz How good are you at reading people? #curiosity #psychology #psycologytest #autism #mentalhealth ♬ Bach unaccompanied cello suite "Prelude" - Jianteng

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.