WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 τοξικά πράγματα που λες καθημερινά και δεν το καταλαβαίνεις


JTeam

25 Αυγούστου 2023

3 τοξικά πράγματα που λες καθημερινά και δεν το καταλαβαίνεις
pexels
Μήπως δεν φταίνε πάντα οι άλλοι και, μερικές φορές, ο τοξικός είσαι εσύ;

Όταν μιλάμε για τοξικά άτομα, συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τους άλλους. Εκείνοι είναι εγωιστές, εκείνοι είναι αλαζόνες – εμείς είμαστε άγιοι. Κι όμως, όλοι είμαστε τοξικοί για ορισμένους ανθρώπους.

Έρευνα έχει δείξει ότι πέρα από τις ερωτικές σχέσεις, αυτή η τοξικότητα βγαίνει και στον χώρο εργασίας μας. Μάλιστα, καθημερινά χρησιμοποιούμε φράσεις που μας κάνουν να φαινόμαστε εγωκεντρικοί, δημιουργούν κακό κλίμα στην ομάδα – και δεν το παίρνουμε είδηση.

Παρακάτω, θα δεις 3 τοξικά πράγματα που μάλλον λες κι εσύ στην καθημερινότητά σου. Πρόσεξε από εδώ και πέρα, για να τα διορθώσεις.

«Αυτό το feedback με προσβάλλει». Μία κακή κριτική στη δουλειά σου, δεν είναι προσωπική επίθεση και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζεις με αυτόν τον τρόπο. Αν πιστεύεις ότι δεν κάνεις λάθη, δεν θα βελτιωθείς ποτέ – κι αν η δουλειά σου ήταν καλή, δεν θα χρειαστεί καν να προσπαθήσεις να το αποδείξεις. Θα μιλήσει μόνη της.

«Γιατί μου λέει τι να κάνω;». Σε κανέναν δεν αρέσει να ακολουθεί οδηγίες, αλλά αν ο διευθυντής ου είναι ξεκάθαρος σε αυτό που ζητάει, δεν χρειάζεται να το πάρεις προσωπικά. Απλώς ολοκλήρωσε το project και συνέχισε τη ζωή σου, δεν μπορείς να έχεις ειδική μεταχείριση.

«Το ότι δεν συμφωνείς με την ιδέα μου, δείχνει ότι δεν με σέβεσαι». Ο σεβασμός εδώ δεν έχει καμία σχέση με το αν η ιδέα σου έχει υποστηρικτές ή όχι. Αν πεις τη γνώμη σου σε ένα meeting και δεν ακουστεί, δεν χάλασε ο κόσμος. Να παρεξηγηθείς μόνο αν αυτό γίνεται συστηματικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.