WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έχεις υγιή προσωπικότητα; Το ψυχολογικό τεστ που θα σου πει την αλήθεια


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2023

Έχεις υγιή προσωπικότητα; Το ψυχολογικό τεστ που θα σου πει την αλήθεια
pexels
Ομάδα ψυχολόγων δημιούργησε το τεστ που αποκαλύπτει κατά πόσο ένα άτομο έχει υγιή προσωπικότητα, βρίσκεται στα όρια ή έχει μπροστά του πολύ δρόμο ακόμη

Αποδέχεσαι και είσαι ειλικρινής με όλα σου τα συναισθήματα; Τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις υγιή προσωπικότητα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Σε μελέτη που βρίσκεται δημοσιευμένη στο Personality Disorders: Theory, Research, and Treatment, ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, επιχείρησε να ορίσει την ιδανική προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της. Η έρευνα στηρίχθηκε σε 3000 συμμετέχοντες που εξετάστηκαν για τις πεποιθήσεις τους και την αντίληψη που είχαν για τον κόσμο.

Το σύνολο της δουλειάς τους στηρίχθηκε στο μοντέλο των 5 παραγόντων της προσωπικότητας: νευρωτικότητα, εξωστρέφεια, πνευματική διαθεσιμότητα, καλή προαίρεση και ευσυνειδησία. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν παράλληλα ένα σύστημα προσωπικότητας γνωστό ως Revised NEO Personality Inventory που προσθέτει ουσιαστικά 30 υποκατηγορίες στις ήδη υπάρχουσες.

Αυτοί που τα πήγαν καλα, είχαν πίστη στον εαυτό τους, μπορούσαν να ελέγχουν το άγχος τους και δεν είχαν κανένα ίχνος επιθετικότητας.

Κάνε εδώ το τεστ που θα αποκαλύψει αν έχεις υγιή προσωπικότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.