Όταν μιλάμε για σχέσεις, υπάρχει συνήθως κάτι που αρνούμαστε να αποδεχθούμε. Είμαστε σε φάση για να να δεσμευτούμε; Είναι κάτι που πράγματι θέλουμε ή μπαίνουμε σε μια σχέση για να μην είμαστε single;
Αν από την άλλη επιλέγεις να μένεις χωρίς σύντροφο, αυτό μπορεί να φανερώνει έναν γενικότερο φόβο απέναντι στη δέσμευση και υπάρχει τρόπος να το καταλάβεις. Πώς; Μέσα από τα παρακάτω σημάδια.
4 σημάδια που δείχνουν ότι φοβάσαι να μπεις σε σχέση
Διαλέγεις ακατάλληλους συντρόφους
Όταν υποσυνείδητα φοβάσαι να δεσμευτείς, επιλέγεις μη διαθέσιμους συντρόφους, δηλαδή άτομα που είναι ακατάλληλα για σένα. Έχουν διάφορους εθισμούς, προβλήματα ψυχικής υγείας και καμία συναισθηματική διαθεσιμότητα. Αυτό ουσιαστικά σε βοηθά γιατί έτσι αποφεύγεις να δεσμευτείς μαζί τους. Δηλαδή χρησιμοποιείς τη μη διαθεσιμότητά τους ως δικαιολογία για το ότι επιλέγεις να μην προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.
Καταγράφεις ρεκόρ στις σύντομες σχέσεις
Είναι κανόνας ότι οι σχέσεις σου δεν επιβιώνουν ποτέ πάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο. Διαρκούν συνήθως από εβδομάδες μέχρι λίγους μήνες και όταν μια σχέση σου πάει να εξελιχθεί σε μακροχρόνια, τότε συνήθως δραπετεύεις και το σκας μακριά πριν να είναι πολύ αργά.
Χάνεις εύκολα το ενδιαφέρον σου
Γνωρίζεις εύκολα ανθρώπους αλλά τείνεις να μην ταιριάζεις με τους περισσότερους. Αν ενθουσιάζεσαι το ίδιο εύκολα αλλά ακόμα πιο εύκολα εξατμίζεται το ενδιαφέρον σου για το πρόσωπο, και το παρατηρείς κατ΄επανάληψη, αυτό δείχνει ότι αποφεύγεις να δεσμευτείς και όχι ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι βαρετό.
Τρέμεις την απόρριψη
Φοβάσαι την απόρριψη και αυτό δείχνει υποσυνείδητα ότι τον ίδιο φόβο έχεις και για τη δέσμευση. Συχνά δεν το παραδέχεσαι ούτε στον εαυτό σου, αλλά φοβάσαι ότι θα σε απορρίψουν. Πληγώνεσαι εύκολα και παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, γεγονός που κάνει πιο έντονο τον φόβο σου για δέσμευση. Συνεπώς αποφεύγεις να μπεις σε σχέση για να μην προλάβουν να σε απορρίψουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.