WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 3 πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος όταν σε βλέπει


JTeam

2 Οκτωβρίου 2023

Τα 3 πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος όταν σε βλέπει
Briana Tozour on Unsplash
Ποιοι παράγοντες αποτελούν αυτήν την πρώτη εντύπωση, τελικά;

Πολλές φορές, η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Η γνώμη που σχηματίζει κάποιος στο αρχή της γνωριμίας μας, ίσως να μην αλλάξει και ποτέ - και, συνήθως, βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένους παράγοντες.

Όταν ξεκινάμε να μιλάμε με κάποιον, παρατηρούμε τρία πράγματα, έστω και υποσυνείδητα. Κι αυτά, μαζί, μας βοηθούν να σχηματίσουμε μία πρώτη άποψη. Ποια είναι αυτά;

Τα δόντια

Τα δόντια μας, αποκαλύπτουν πολλά για τον εαυτό μας. Από την ηλικία μέχρι τις συνήθειές μας, το αν καπνίζουμε ή αν είμαστε σφιγμένοι, δίνουν πολλές πληροφορίες - και δεν το παίρνουμε καν είδηση.

Τη γραμματική

Πόσες φορές έχεις ακούσει άνθρωπο να λέει «ενδιαφέρον ιδέα» και, αμέσως, αποφάσισες ότι δεν ταιριάζετε; Πολλές, μάλλον. Όπως κι όταν σου στέλνει, και συνειδητοποιείς ότι μπερδεύει το «πολύ» με το «πολλή». Η σωστή χρήση της γλώσσας είναι πάντα πιο ελκυστική.

Την αυτοπεποίθηση

Το αν και πόσο καλά νιώθουμε για τον εαυτό μας, πάντα φαίνεται. Αν δεν αγαπάμε αυτό που είμαστε, αντιμετωπίζουμε αρνητικά και τους άλλους - κι εκείνοι το αντιλαμβάνονται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.