WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Red flags, αλλά στη φιλία: Τα σημάδια πως, μάλλον, δεν είστε όσο φίλοι πίστευες


JTeam

23 Οκτωβρίου 2023

Red flags, αλλά στη φιλία: Τα σημάδια πως, μάλλον, δεν είστε όσο φίλοι πίστευες
4 ενδείξεις που πρέπει να σε βάλουν σε σκέψη

Red flags υπάρχουν παντού – όχι μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Οι φιλίες θέλουν ακριβώς την ίδια προσοχή.

Όπως οι σύντροφοι, έτσι κι οι φίλοι είναι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή σου και γνωρίζουν την πιο ευαίσθητη πλευρά σου. Τους ανοίγεσαι, γίνεσαι ευάλωτος, αφήνεις στα χέρια τους την ψυχούλα σου και τους δίνεις τεράστια δύναμη να σε πληγώσουν. Από εκείνους, θέλεις σεβασμό, συναισθηματική σταθερότητα και κατανόηση. Ζητάς πολλά; Σίγουρα όχι.

Παρακάτω, θα δεις 4 red flags που καλό είναι να εντοπίζεις στις φιλικές σου σχέσεις και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα.

Η σχέση μοιάζει μονόπλευρη

Αν είσαι ο μόνος που επικοινωνεί και βρίσκει χρόνο, κάτι πηγαίνει στραβά. Είναι σημαντικό να κάνετε κι οι δύο την ίδια προσπάθεια, ώστε η φιλία σας να μη μοιάζει με κακό ινσταγκραμικό φλερτ. Αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, κάνε μία σοβαρή κουβέντα και δες τι γίνεται - κι αν ο λόγος δεν σε ικανοποιεί, ίσως και να μην είστε τόσο φίλοι τελικά.

Δεν σέβεται τα όριά σου

Έχεις εξηγήσει πολλές φορές ότι αυτό που κάνει, σε ενοχλεί. Αντί να ζητήσει συγγνώμη και να το σταματήσει, απλώς το συνεχίζει και γελάει. Όσο δύσκολο κι αν είναι, χρειάζεται να θίξεις το ζήτημα και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους – είναι θέμα σεβασμού. Αν δεν αλλάξει συμπεριφορά, ακόμη και μετά τη συζήτηση, τότε μάλλον δεν έχει θέση στη ζωή σου.

Υποτιμά τα προβλήματά σου, αλλά απαιτεί να καταλάβεις τα δικά του

Όταν ένας άνθρωπος μιλά διαρκώς για τον εαυτό του, τις δυσκολίες της ζωής του κι αδιαφορεί για τα δικά σου προβλήματα, η κόκκινη σημαία ανεμίζει από μακριά. Από τη στιγμή που σου συμβαίνει κάτι και δεν αισθάνεσαι καλά, σου αξίζει συζήτηση και προσοχή – αν το περιβάλλον σου αρνείται να σου τα προσφέρει, δεν έχει θέση στη ζωή σου.

Δεν είσαι ο εαυτός σου

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο, προσποιείσαι για να γίνεις αποδεκτός και προσπαθείς υπερβολικά, η φιλική σου σχέση δεν είναι υγιής - ούτε τόσο φιλική, μάλλον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.