WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 πράγματα που κάνεις, και χάνεις τον σεβασμό των γύρω σου


JTeam

28 Οκτωβρίου 2023

4 πράγματα που κάνεις, και χάνεις τον σεβασμό των γύρω σου
IG/ @suitspeacock
Τι προκαλεί έλλειψη σεβασμού, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Δεν είναι ότι πρέπει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, αλλά το να σε σέβονται οι γύρω σου, μπορεί μόνο θετικά στοιχεία να σου προσδώσει. Και πολλές φορές, πάνω στη ρουτίνα και την καθημερινότητα, κάπου το χάνουμε. Όλο και κάποια συμπεριφορά βγάζουμε η οποία δεν μας βοηθά και πολύ σε αυτό.

Παρακάτω, ακολουθούν 5 συμπεριφορές, οι οποίες προκαλούν την έλλειψη σεβασμού από τους γύρω μας, σύμφωνα με τους ειδικούς:

  • Διακόπτεις συνέχεια

Σε κανέναν δεν αρέσει να «μιλάς πάνω του», να μην τον αφήνεις να ολοκληρώσει αυτό που έχει να πει, και κυρίως να συμπεριφέρεσαι λες και γνωρίζεις τα πάντα. Το να ακούσεις και να αφήνεις και τα υπόλοιπα άτομα να εκφραστούν, θα έχει ως αποτέλεσμα και να σε εμπιστευτούν πιο εύκολα και να θέλουν να συνομιλούν μαζί σου περισσότερο.

  • Βιάζεσαι πολύ στα λόγια και στις κινήσεις

Η σταθερότητα, το να γνωρίζεις καλά το που πατάς και το που βρίσκεσαι είναι ένα στοιχείο που θα σου προσδώσει κύρος και σεβασμό. Διαφορετικά, η βιασύνη θα δώσει έναν επιφανειακό χαρακτήρα, που δεν δίνει καν σημασία στις λεπτομέρειες.

  • Παραπονιέσαι και γκρινιάζεις όλη την ώρα

Το τελευταίο άτομο που θα κέρδιζε τον σεβασμό των υπολοίπων σε μια ομάδα, θα ήταν σίγουρα εκείνο που παραπονιέται, γκρινιάζει και αναζητά διαρκώς τη προσοχή. Είναι σημαντικό για να υπάρξει σεβασμός, να υπάρξει και θαυμασμός. Επομένως οι ηγετικές ικανότητες, η αισιοδοξία, αλλά και μια θετική στάση, είναι το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση.

  • Σχολιάζεις τρίτο πρόσωπο αρνητικά

Καλύτερα να αφήσεις τα σχόλια για ένα πρόσωπο που δεν βρίσκεται στον χώρο, για κάποια άλλη ώρα. Αντιθέτως, ό,τι κριτική ή άποψη έχεις να κάνεις, φρόντισε να κοιτάς το πρόσωπο που απευθύνεσαι στα μάτια και να είσαι ξεκάθαρος. Οι πισώπλατες συζητήσεις, δεν βοηθούν τον κόσμο να σε σεβαστεί, αλλά αντιθέτως να απομακρύνεται και να σου αποκρύπτει θέματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.