WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να μην κάνεις άχρηστες αγορές την Black Friday - 3 απλά tips


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

22 Νοεμβρίου 2023

Πώς να μην κάνεις άχρηστες αγορές την Black Friday - 3 απλά tips
Pexels
Με 3 έξυπνα και απλά tips δε θα κυλήσεις σε παρορμητικές αγορές

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι εδώ και δυστυχώς είναι ένα διάστημα που κάτι σκιρτά μέσα και μας ωθεί στο να κάνουμε παρορμητικές αγορές, τις οποίες κατά 90% θα τις μετανιώσουμε στη συνέχεια. Θέλουμε να ανανεωθούμε όσο τίποτε άλλο και να επωφεληθούμε από τις χαμηλές τιμές, αλλά το πρόβλημα είναι πως συνήθως αγοράζουμε πράγματα, που δε θα αγοράζαμε ποτέ και δεν τα χρειαζόμαστε.

Φυσικά και δε σου λέμε να μην ψωνίσεις αυτή την περίοδο. Υπάρχουν πολλές και πολύ καλές προσφορές είναι η αλήθεια. Απλά καλύτερα να πας προετοιμασμένος για τη «μάχη» και ήρεμος, διότι διαφορετικά θα είναι λες και πηγαίνεις στο super market πεινασμένος. Μπορείς να ψωνίσεις με sustainable τρόπο και να βγεις κερδισμένος. Ναι, υπάρχουν 3 tips, που αν τα ακολουθήσεις θα περάσεις την περίοδο του Black Friday -και όχι μόνο- αναίμακτα, χωρίς αχρείαστες αγορές και με φυσιολογικά επίπεδα αδρεναλίνης.

Ξεκίνα να κρατάς μια λίστα με ό,τι θέλεις να αγοράσεις

Αν γνωρίζεις πριν μπουν οι εκπτώσεις τι χρειάζεσαι και τι θέλεις, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να μην ξεφύγεις από τους στόχους σου και να ψωνίσεις αυτά που χρειάζεσαι.

Jenny.Gr
Pexels

Επισκέψου second hand apps και καταστήματα

Φυσικά και υπάρχουν εκπτώσεις και σε αυτά. Η λίστα που έχεις φτιάξει θα σε βοηθήσει πολύ, ενώ ίσως βρεις εξαιρετικά καλές ευκαιρίες σε vintage κομμάτια.

Jenny.Gr
Pexels

Ανταλλαγή ρούχων

Μπορεί την περίοδο των εκπτώσεων να θέλεις να αγοράσεις κάτι νέο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάτι που δεν θέλει μια φίλη σου, δεν είναι νέο κομμάτι για τη δική σου ντουλάπα. Κάντε εκκαθάριση τώρα και ανταλλάξτε ό,τι δεν θέλετε να φοράτε πια. Sustainable και οικονομικο.

Jenny.Gr
Pexels

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.