WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 σημάδια πως η ψυχική σου υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση


JTeam

26 Νοεμβρίου 2023

3 σημάδια πως η ψυχική σου υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση
Μερικά σημάδια πως η ψυχική μας υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και καλό είναι να συνεχίσουμε ότι κάνουμε

Τις περισσότερες φορές που δεν είμαστε καλά το γνωρίζουμε και το συνειδητοποιούμε. Νιώθουμε δύσκολα συναισθηματα, τα οποία είτε τα εκφράζουμε είτε όχι. Όταν όμως είμαστε καλά, δεν το εκτιμάμε τόσο αυτό. Ψάχνουμε να βρουμε και πάλι ότι κάτι μας φταίει. Κάπως έτσι αναλύουμε θέματα ψυχικής υγείας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Συμπτώματα για τη μια νόσο, συμπτώματα και μοτίβα συμπεριφοράς για άλλη νόσο, και τελικά πιστεύουμε πως πάσχουμε από τα πάντα. Γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο, μπορούμε να δούμε μερικά σημάδια πως η ψυχική μας υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και καλό είναι να συνεχίσουμε ότι κάνουμε:

  • Ξεπερνάμε τους φόβους μας

Πολλές φορές αποφεύγουμε καταστάσεις που μας φοβίζουν, μόνο και μόνο για να νιώσουμε μια μικρή ανακούφιση. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που φοβόμαστε περισσότεροι, είναι αυτό που επιθυμούμε περισσότερο. Το να παίρνετε περισσότερα ρίσκα και να αντιμετωπίζετε περισσότερες προκλήσεις (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βιώνετε πλέον άγχος), δείχνει ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο. «Το άγχος εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά γίνεσαι καλύτερος στο να το διαχειρίζεσαι και να προχωράς στη ζωή σου».

  • Δεν έχετε θέμα με τη μοναξιά

Αν νιώθετε πως αναζητάτε χρόνο για τον εαυτό σας και δεν σας ενοχλεί καθόλου η μοναξιά, και αυτό δείχνει πως είστε σε μια πολύ καλή συναισθηματική κατάσταση. Προφανώς δεν εννοούμε υπερβολές, αλλά αν για παράδειγμα μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο ακόμη και μόνοι σας, για να περάσετε λίγο χρόνο ήρεμα -σημαίνει πως διατηρείτε μια πολύ καλή σχέση με τον εαυτό σας.

  • Συνειδητοποιείτε τα λανθασμένα μοτίβα συμπεριφοράς σας

Πολλές φορές, ορισμένες ψυχικές ασθένειες και ο ναρκισσισμός δεν μας επιτρέπει να δούμε ξεκάθαρα τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος, αλλά πως μπορεί να πληγώνουμε τους γύρω μας. Όταν κάνετε κάποιο λάθος και το παρατηρείτε στην συμπεριφορά σας και τα λόγια σας, είναι καλό να το εκφράζεται και να το διορθώνεται. Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα, καλής ψυχικής υγείας και καλής συναισθηματικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.