WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Φοβάσαι να πεις αυτήν τη φράση; Κι όμως, τη χρησιμοποιούν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι


JTeam

2 Δεκεμβρίου 2023

Φοβάσαι να πεις αυτήν τη φράση; Κι όμως, τη χρησιμοποιούν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι
Krishh on Unsplash
Αποτελείται μόνο από δύο (2) λέξεις

Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος. Μπορεί να νιώθεις ότι θα φανείς αδύναμος ή λιγότερο ικανός καθώς, σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχες πάντα δίκιο. Έρευνες, ωστόσο, έχουν διαπιστώσει πως όταν κάποιος παραδέχεται ότι έκανε λάθη, οι γύρω του και τον εκτιμούν, και τον συμπαθούν περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που, σχεδόν πάντα, είναι επιτυχημένος.

Η φράση που χρησιμοποιούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι, λοιπόν, είναι απλή και αποτελείται από δύο λέξεις: «Έκανα λάθος».

Δες παρακάτω γιατί τους βοηθά:

1. Δίνουν προτεραιότητα στη μάθηση και την εξέλιξη

Όταν αντιμετωπίζεις την εξέλιξή σου σαν νίκη και τα λάθη σαν ευκαιρίες να γίνεις καλύτερος, τότε γίνεσαι καλύτερος και δεν μένεις πίσω, μετρώντας τις φορές που είχες δίκιο.

Το κλειδί είναι να υπενθυμίζεις διαρκώς στον εαυτό σου ότι τα λάθη γίνονται για να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνονται.

2. Ζητούν περισσότερες πληροφορίες και διαχειρίζονται το feedback

Όταν κάποιος σου λέει ότι κάνεις λάθος, αντί να ξεκινήσεις να αμύνεσαι, ρώτα γιατί. Ίσως και να είναι σωστός, μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Έτσι, όχι μόνο εκμεταλλεύεσαι συμβουλές και ακούς απόψεις, αλλά ανοίγεις και το μυαλό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.