WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 ψυχολογικά tricks που λειτουργούν πάντα (και στους άλλους και σε εσένα)


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2023

3 ψυχολογικά tricks που λειτουργούν πάντα (και στους άλλους και σε εσένα)
Stay toxic *emoji καρδιά*

Αν νομίζεις ότι μόνο οι άλλοι είναι χειριστικοί και όχι εσύ, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Όχι απλώς θα σε πείσει ότι μπορείς μια χαρά να τους κάνεις ό,τι θες και να γίνεις τοξικός, αλλά θα δεις και τα ψυχολογικά παιχνίδια που ενδεχομένως παίζουν μαζί σου και δεν καταλαβαίνεις.

Σε καμία περίπτωση δεν θα σου πούμε ότι είναι καλή ιδέα να χειραγωγήσεις ένα άτομο. Απλώς είναι μερικά tricks που πιάνουν πάντα -έχε τα μάτια σου ανοιχτά, μην είσαι θύμα τους και δεν το ξέρεις.

Mirroring

To mirroring, γνωστό και ως The Chameleon Effect, συμβαίνει όταν υποσυνείδητα μιμούμαστε τους γύρω μας- τις χειρονομίες τους και γενικότερα τις συμπεριφορές τους. Όλοι έχουμε τη συγκεκριμένη τάση ενώ παρατηρώντας μια συμπεριφορά, αυξάνεται η πιθανότητα ότι θα την επαναλάβουμε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν τη μέθοδο όταν θέλεις να ασκήσεις επιρροή και σίγουρα θα μοιάζεις πολύ πιο αξιόπιστοι στους άλλους ακριβώς επειδή θα τους θυμίζεις τον εαυτό τους.

Η τέχνη της επανάληψης

Εδώ φυσικά αναφερόμαστε στην επανάληψη όσων υποστηρίζουμε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν προσπαθείς να πείσεις κάποιον για κάτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική της επανάληψης, που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ψυχολογικά tricks. Όσο πιο πολύ επιμένεις στις θέσεις σου, ακόμη κι αν είναι ανακριβείς και αναληθείς, αυξάνεις τις πιθανότητες να σε πιστέψουν οι άλλοι. Η μέθοδος είναι γνωστή και ως illusory truth effect και τα τελευταία χρόνια, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής.

Η δύναμη της αυτοπεποίθησης

Η επιλογή των κατάλληλων λέξεων στο λεξιλόγιό σου, μπορούν να έχουν μια τεράστια επιρροή στους άλλους. Με άλλα λόγια, ο τρόπος που πλασάρεις τον εαυτό σου, απορρέει από την αυτοπεποίθησή σας και αυτό φαίνεται μέσα από τον λόγο σου. Όσο περισσότερες φράσεις «σιγουριάς» χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο τείνουν να σε πιστεύουν οι ακροατές σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.