WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Sunday Reset: Πώς να σχεδιάσεις την πιο χαλαρωτική κυριακάτικη ρουτίνα


JTeam

17 Δεκεμβρίου 2023

Sunday Reset: Πώς να σχεδιάσεις την πιο χαλαρωτική κυριακάτικη ρουτίνα
Pexels/Vlada Karpovich
Η Κυριακή είναι η ιδανική μέρα για χαλάρωση και ηρεμία

Αγαπάς το Σαββατοκύριακο, αλλά σκέψου εάν αυτά που έκανες την Κυριακή σε προετοίμαζαν για μια πιο οργανωμένη και ήρεμη εβδομάδα; Το Sunday reset είναι όσα αναζητάς.

Προφανώς, μια χαλαρωτική κυριακάτικη ρουτίνα είναι διαφορετική για τον καθένα. Ίσως η δική σου επικεντρώνεται σε δουλειές όπως το να τακτοποιήσεις το σπίτι ή να βγεις για περπάτημα. Για άλλους μπορεί απλώς να σημαίνει ότι θα βλέπουν όλη τη μέρα την αγαπημένη τους σειρά.

Εμείς, σε βοηθάμε να δημιουργήσεις σε χρόνο ρεκόρ την πιο χαλαρωτική ρουτίνα για μια όμορφη Κυριακή.

  • Τακτοποίησε το σπίτι

Εάν το σπίτι σου είναι ένα χάος όλο το Σαββατοκύριακο, τότε το να χαλαρώσεις είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Αξίζει να αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο, μόνο να για συμμαζέψεις και να τακτοποιήσεις κάποια πράγματα. Για γρήγορα αποτελέσματα που αφήνουν ακόμα χρόνο για διασκέδαση και χαλάρωση, βάλε ένα χρονόμετρο που θα σε βοηθήσει να επιταχύνεις τις δουλειές.

  • Βγες για περπάτημα

Εάν έχει και ωραίο καιρό, είναι η τέλεια επιλογή για να ξεκινήσεις την Κυριακή σου. Μπορείς να κάνεις μια μικρή βόλτα με τον/τη σύντροφο σου ή να κάνεις ένα μικρό (πολύ μικρό) road trip κοντά στο σπίτι σου. Το περπάτημα βοηθάει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία σου. Επιτρέπει στο μυαλό σου να σκέφτεται ελεύθερα.

  • Φτιάξε χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι

Αφού καθαρίσεις τον χώρο, κάνεις και το περπάτημά σου, τώρα μπορείς να φτιάξεις μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα για να αποβάλεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Βάλε χαλαρωτική μουσική, άναψε τα φωτάκια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλα είναι έτοιμα.

  • Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Το αξίζεις. Και το σώμα σου το αξίζει. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο θα σου προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση και μια μικρή «απόδραση» από το άγχος της καθημερινότητας. Βάλε τα αγαπημένα σου κεριά, τη μουσική που λατρεύεις και θα δεις πώς θα αλλάξει η διάθεσή σου.

  • Αφιέρωσε χρόνο για να ξεκουραστείς

Το πιο σημαντικό βήμα για να κάνεις σωστά ένα Sunday reset, είναι το να ξεκουραστείς. Φτιάξε μια ζεστή κούπα καφέ ή τσάι ή ό,τι τραβάει η όρεξή σου, ξάπλωσε στον καναπέ και δες την αγαπημένη σου σειρά ή διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο.

  • Ξέχνα για κάποιες ώρες τα social media

Κάποιες φορές, πρέπει να επιλέγεις να απέχεις λίγο από τα social media. Ο υπερκορεσμός κακών ειδήσεων δεν κάνει καλό. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, απλά προσπάθησε να εστιάσεις σε θετικά post που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και όχι σε ό,τι σε στεναχωρεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.