HOME SWEET HOME

5 απλά βήματα για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa, γιατί σου αξίζει


JTeam

9 Δεκεμβρίου 2023

5 απλά βήματα για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa, γιατί σου αξίζει
Pexels/ cottonbro studio
Με πολύ απλά βήματα μπορείς να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε έναν παράδεισο

Αξίζεις ένα μπάνιο που θα σου προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση και μια mini «απόδραση» από την καθημερινότητα. Με μερικά μικρά βήματα, μπορείς να το καταφέρεις. Ανεξαρτήτως από το μέγεθος του μπάνιου σου είναι πολύ εφικτό να το κάνεις να μοιάζει με spa. Μερικές πινελιές, όπως η αγορά ενός νέου αρωματικού κεριού θα κάνουν τη διαφορά.

Ο βασικός κανόνας για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa, είναι να φανταστείς ότι όντως βρίσκεσαι σε ένα spa.

Δώσε έμφαση στις χαλαρωτικές μυρωδιές

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς κατά την είσοδό του σε ένα σπα, είναι αυτό το υπέροχο, χαλαρωτικό άρωμα. Συνήθως προέρχεται από βότανα, από αρωματικά κεριά ή από κάποιον διαχυτή αρωμάτων. Το να δώσεις, λοιπόν, έμφαση στα φυσικά και χαλαρωτικά αρώματα στο μπάνιο, είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μετατοπίσεις την ταυτότητα του χώρου από την καθημερινή του χρήση σε κάτι ξεχωριστό.

Επένδυσε σε ένα νέο σετ πετσετών μπάνιου

Οι μικρές ανέσεις κάνουν τη διαφορά. Αν οι πετσέτες στο μπάνιο σου είναι λίγο στεγνές και τραχιές, ίσως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε νέες. Υπάρχουν πολλά οικονομικά σετ τα οποία θα σε ενθουσιάσουν. Αλλά, δεν αρκεί να αρπάξεις απλώς μερικές μαλακές πετσέτες, κάνε το παραπάνω βήμα επιλέξτε ένα έξυπνο σημείο αποθήκευσης.

Δώσε έμφαση στο σωστό σαπούνι

Όπως είπαμε και παραπάνω, η ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων αποτελεί σημαντικό βήμα για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa. Ένα πράγμα χρειάζεσαι: το πιο υπέροχο σαπούνι. Τα γήινα, βοτανικά αρώματα και οι απολεπιστικές υφές θα σας μεταφέρουν στιγμιαία σε ένα άλλο μέρος.

Αγόρασε στον εαυτό σου το πιο μαλακό μπουρνούζι

Ποιο είναι το πρώτο που κάνεις όταν πας σε ένα spa; Βάζεις το πιο μαλακό μπουρνούζι. Επίλεξε ένα λευκό μπουρνούζι για μια πολυτελή εμφάνιση και, όλα θα αλλάξουν αμέσως.

Παίξε με τον φωτισμό

Επόμενο βήμα: το παιχνίδι με τον φωτισμό. Γενικότερα, καλό είναι να μεγιστοποιήσεις το φυσικό φως, γιατί αυτό θα δώσει μια πινελιά πολυτέλειας. Επίσης, μπορείς να επενδύσεις σε έναν μεγάλο καθρέφτη μπάνιου για να αντανακλάται το φυσικό φως στο δωμάτιο και να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να σε δεσμεύει. Μπορεί το φυσικό φως να μη δημιουργεί την top εμπειρία για σένα, οπότε μπορείς να κάνεις άλλους συνδυασμούς.