WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι να συζητήσεις στο οικογενειακό τραπέζι, για να μην υπάρχει αμηχανία


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2023

Τι να συζητήσεις στο οικογενειακό τραπέζι, για να μην υπάρχει αμηχανία
οικογενειακό τραπέζι

Τις γιορτές τα οικογενειακά τραπέζια είναι πολλά και πέρα από τους πολύ κοντινούς μας, το πιθανότερο είναι να έρθουμε σε επαφή και με συγγενείς, τους οποίους ενδεχομένως να έχουμε καιρό να τους δούμε. Οι όμορφες και αγαπημένες στιγμές είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως επίσης και οι αμήχανες στιγμές. Οι τσακωμοί ή οι διαφωνίες καλύτερα να μείνουν εκτός γιορτών, και ας γίνουν κάποια άλλη στιγμή.

Για να αφήσουμε εκτός όμως και τις αμηχανίες, σου έχουμε παρακάτω ορισμένα θέματα, τα οποία μπορούν να συζητηθούν στο οικογενειακό τραπέζι και να μας φέρουν πιο κοντά. Έτσι και θα μπορείς να ανοίγεις ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση, αλλά και να καλύπτεις τυχόν παύσεις αμηχανίας με καλεσμένους, (ή με πρόσωπα που δεν συμπαθείς ιδιαίτερα). Τα παρακάτω θέματα φυσικά, δεν περιορίζονται μόνο στο οικογενειακό πλαίσιο.

Jenny.Gr

Ως θέματα προς συζήτηση οι ειδικοί προτείνουν:

  • Πράγματα τα οποία σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη από την χρονιά που πέρασε

Κάθε χρονιά έχει καλές και κακές στιγμές. Στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη και στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις απογοήτευση. Όπως και να' χει, σημασία έχει να κρατήσεις τα καλά από τον απολογισμό σου και γιατί όχι να μην μοιραστείς τις όμορφες στιγμές που έχεις να κρατήσεις από το 2023, με τους κοντινούς σου ανθρώπους.

  • Εμπειρίες από ταξίδια

Είτε ταξίδεψες πολύ, είτε ταξίδεψες λίγο δεν έχει σημασία. Ακόμη και μια σύντομη εκδρομή εντός χώρας, έχει κάτι να σου αφήσει. Συνήθως τα ταξίδια και οι εκδρομές, μας προσφέρουν πολλές ιστορίες να μοιραστούμε και αποτελούν το κατάλληλο θέμα για να ανοίξουμε μια όμορφη συζήτηση με αναμνήσεις από ταξίδια.

  • Μαθήματα που πήρες από την χρονιά που πέρασε

Αν το καλοσκεφτείς, μόλις ολοκλήρωσες άλλες 360 ημέρες στις οποίες έμαθες νέα πράγματα και άλλαξες τρόπους σκέψεις και μοτίβα συμπεριφοράς. Αν είχες κάποιον να σου μιλήσει για όλα αυτά που θα ήθελες να γνώριζες, δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο; Επομένως μη διστάσεις να συζητήσεις με μεγαλύτερα άτομα, τι σημαντικά μαθήματα έχουν κρατήσει από τη ζωή, αλλά και από τις χρονιές που πέρασαν.

  • Δυσκολίες που σου άλλαξαν τον τρόπο σκέψεις

Για να έρθουμε πιο κοντά με τα άτομα που θέλουμε, είναι σημαντικό να αναδείξουμε και μια πιο ευάλωτη πλευρά μας. Τι ήταν αυτό που μας δυσκόλεψε; Τι ήταν αυτό που μας δυσκολεύει ακόμη και χρειαζόμαστε πέρα από το να το μοιραστούμε, να ακούμε και δυο-τρεις συμβουλές γι' αυτό; Μη διστάσεις λοιπόν, πέρα από τα θετικά να μοιραστείς και μερικά προβλήματα σου, εφόσον νιώσεις πως το πλαίσιο είναι ασφαλές να ανοιχτείς.

  • Πράγματα τα οποία έκανες για πρώτη φορά

Κάθε χρονιά έχει και από κάτι το οποίο έκανες για πρώτη φορά. Είτε αυτό ήταν να πηδήξεις σε ένα παγωμένο ντουζ, είτε αυτό ήταν να πας για πρώτη φορά σε ένα μέρος που δεν είχες ξαναπάει, ή ακόμη και αν δοκίμασες κάτι για πρώτη φορά, είναι ωραίο να μοιραστείς πρωτόγνωρα πράγματα με τους δικούς σου ανθρώπους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.