WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το Κυριακάτικο “mental health reset” του διασημότερου ψυχιάτρου


JTeam

24 Δεκεμβρίου 2023

Το Κυριακάτικο “mental health reset” του διασημότερου ψυχιάτρου
IG @doc_amen
Τα βήματα που προτείνει ο νευροεπιστήμονας Δρ. Άμεν για reset της συναισθηματικής μας κατάστασης

Κάθε Κυριακή είναι μια καλή ευκαιρία για να βάλουμε πάλι σε προτεραιότητα την ψυχική μας υγεία, και να έρθουμε πιο κοντά με τις πραγματικές μας ανάγκες. Τώρα που είναι γιορτές, μέσα στην χαλάρωση και στην διασκέδαση έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό μας και καλό θα ήταν να τον επενδύσουμε στον εαυτό μας.

Για τον Δρ. Ντάνιελ Άμεν, διάσημο ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα του Χόλιγουντ, μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε είναι τα Κυριακάτικα "mental health resets". Δηλαδή πράξεις και συνήθειες που μας φέρνουν περισσότερη ευχαρίστηση, που βάζουν σε προτεραιότητα την ψυχική μας υγεία και που μας βοηθούν να κάνουμε ένα γρήγορο τσεκ στην ψυχική μας κατάσταση.

Ο ίδιος ο Δρ. Άμεν μοιράζεται τις δικές του λίστες προκειμένου να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο, να ακολουθεί πιο υγιεινές συνήθειες για την ψυχή τους. Μια από αυτές τις λίστες, αναφέρει τις εξής 6 συνήθειες:

  • Να κάνεις τουλάχιστον μια δραστηριότητα, η οποία γνωρίζεις πως σου προσφέρει ευχαρίστηση (είτε αυτό είναι ένα άθλημα, είτε μια βόλτα με φίλους, είτε μια βόλτα στη θάλασσα).
  • Να εστιάζεις σε ρεαλιστικές και συνειδητοποιημένες σκέψεις, αφήνοντας στην άκρη τα καταστροφικά σενάρια και την αρνητική ενέργεια.
  • Γρήγορο περπάτημα για τουλάχιστον 25 λεπτά
  • Συνειδητή σκέψη στο τώρα, αλλά και ουσιαστική σύνδεση με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας (συναισθηματικά)
  • Περισσότερος διαλογισμός και προσευχή
  • Υπομονή, κατανόηση και ευγένεια προς τον εαυτό μας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.