WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 συμβουλές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου, σύμφωνα με τον Ρόμπιν Σάρμα


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2024

3 συμβουλές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου, σύμφωνα με τον Ρόμπιν Σάρμα
IG @robinsharma
Στόχος του Ρόμπιν Σάρμα, είναι να έχουν οι άνθρωποι καλύτερες και πιο επιτυχημένες ημέρες -και μέχρι στιγμής το καταφέρνει καλά

To όνομα του ήρθε στην επικαιρότητα πριν από λίγες ημέρες, όπου επισκέφθηκε την Αθήνα για να δώσει μια ομιλία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί celebrities και μη. Εδώ και χρόνια ωστόσο, ο Ρόμπιν Σάρμα μαθαίνει στο κοινό του να ζει καλύτερα, και να παίρνει καλύτερες αποφάσεις στη ζωή του. Οι ομιλίες του ανά τον κόσμο γεμίζουν από ακροατές, τα βιβλία του πωλούν περισσότερα από 20 εκατ. αντίτυπα, ενώ συμβουλεύει δισεκατομμυρίουχους, κορυφαίους αθλητές και εταιρείες όπως η NASA, η Microsoft και η Nike.

Μερικοί από τους celebrities που έχει αναλάβει είναι η Τέιλορ Σουίφτ, ο Τζον Μπον Τζόβι, Μάικλ Τζόρνταν, ενώ στην μεγάλη λίστα περιλαμβάνονται και ονόματα της βασιλικής οικογένειας. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος σε μια μικρή πολιτεία του Καναδά και στα 25 του έχοντας αρκετά χρήματα, είχε εκπληρώσει ορισμένους στόχους του, ωστόσο ένιωθε κενός όπως έχει πει σε συνέντευξη του.



«Είχα γίνει πλαστικός. Ξυπνούσα και ένιωθα πολύ άδειος», είχε πει. Τότε πήρε και την απόφαση να αλλάξει την καθημερινότητα του, την ρουτίνα του και τον τρόπο σκέψης του προκειμένου να παίρνει αποφάσεις που του ταιριάζουν περισσότερο και αποφάσεις που του χαρίζουν μια ζωή με περισσότερο νόημα.

«Πολλοί άνθρωποι είναι πελαγωμένοι και φοβούνται. Έγραψα τα βιβλία ως ένα εγχειρίδιο για να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν τη δύναμη και τον ηρωισμό μέσα τους, αντί να επιτρέψουν στον εαυτό τους να φοβηθεί τον κόσμο έξω από αυτούς». Ως άνθρωποι, εξηγεί, είμαστε καλοί στο να δικαιολογούμαστε, «και αν κάποιος έχει κλειστό μυαλό και περιορισμένες κινήσεις, δεν πρόκειται ποτέ να δει τις ευκαιρίες να κάνει αυτά τα πράγματα».


Πέρα από την επιμονή και την καλή φυσική κατάσταση και διατροφή, ο Ρόμπιν Σάρμα, μοιράζεται μερικές συμβουλές για να σε εμπνεύσει περισσότερο στο να ακολουθήσεις τους στόχους σου, και να τους πετύχεις:

  • Να περνάς χρόνο μόνος/η σου

Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι περισσότερο δημιουργικοί, όταν περνούν χρόνο μόνοι τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να απομονωθείς από τον κοινωνικό σου κύκλο, αλλά να φροντίζεις να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις την μοναχικότητα. Στις ήρεμες στιγμές, όπου μπορούμε «να ακούσουμε» τα πραγματικά μας θέλω, μπορούμε να έχουμε και καλύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας. Είτε αυτό σημαίνει να έχουμε μια με δύο ώρες μοναξιάς το πρωί μόλις σηκωθούμε, είτε πριν κοιμηθούμε. Διαφορετικά, μέσα στη μέρα μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή γράφοντας τις σκέψεις μας σε χαρτί.

  • Κοινωνικοποιήσου με άτομα «καλύτερα» από εσένα

Η σύγκριση θα ήταν καλό να μένει εκτός από τη ζωή σου, αλλά είναι σημαντικό να έχεις πρότυπα και άτομα που θαυμάζεις, πόσο μάλλον στον περίγυρο σου. Φρόντισε οι καθημερινές συναναστροφές σου, να είναι με άτομα τα οποία έχουν να σου διδάξουν μαθήματα και συμπεριφορές. «Γίνεσαι ο μέσος όρος των 5 πιο κοντινών σου ατόμων», συμφώνα τον Σάρμα, γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέγεις σωστά τον κύκλο σου.

  • Άσκησε θετική πίεση στον εαυτό σου

Το να προσπαθείς για κάτι που πραγματικά επιθυμείς και ονειρεύεσαι δεν θα σου προκαλέσει στρες, αλλά ενθουσιασμό. Το στρες και η πίεση έρχεται από καταστάσεις που δεν μας δημιουργούν αρκετό κίνητρο για να προσπαθήσουμε. Όταν όμως πιέζεσαι και δουλεύεις σκληρά για κάτι που θες και αγαπάς, τότε θα δεις την πίεση να είναι δημιουργική και προς όφελος σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.