WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ανησυχείς για κάποιον; 5 τρόποι για να του μιλήσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο


JTeam

20 Μαΐου 2024

Ανησυχείς για κάποιον; 5 τρόποι για να του μιλήσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο
Freepik
Υπάρχει τρόπος να πλησιάσεις αυτόν τον άνθρωπο, χωρίς να ξεπεράσεις τα όριά του

Όταν στο περιβάλλον μας υπάρχουν άνθρωποι που ταλαιπωρούνται για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί παρά να μας επηρεάζει, προκαλώντας μας στενοχώρια και ανησυχία. Η προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε αυτά τα άτομα, συχνά αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, αφού έχουν κλειστεί στον εαυτό τους και σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαθεί στις σκέψεις τους.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση στο περιβάλλον μας, δεν πρέπει να νιώσουν ότι τους εγκαταλείπουμε, αλλά να ασχοληθούμε μαζί τους και να δείξουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας, αρκεί να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Το βασικό είναι να μην υπάρξει αποξένωση και απώλεια εμπιστοσύνης. Οι ειδικοί εξηγούν τον καταλληλότερο τρόπο που μπορεί αυτό να επιτευχθεί, χωρίς να νιώσουν αυτοί οι άνθρωποι ότι ξεπερνιούνται τα όριά τους.

5 τρόποι για να εκφράσεις την ανησυχία σου σε κάποιον

1.Να είσαι υπομονετική και θετική

Το να πλησιάσεις αυτόν τον άνθρωπο με υπομονή και θετική διάθεση είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να στεκόμαστε στο πλευρό των αγαπημένων μας, ακόμα κι αν δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Άκουσε προσεκτικά όσα θέλει να σου πει, αν θέλει να σου πει κάτι, και απόφυγε να τον κρίνεις.

2.Άσε τις ερωτήσεις

Αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπός σου δεν έχει ανάγκη από ερωτήσεις. Δεν είναι σε θέση να σου εξηγήσει πώς και γιατί και αυτό είναι εντάξει. Αντί, λοιπόν, να τον πλημμυρίσεις από ερωτήσεις, προτίμησε να παραμείνεις σιωπηλή και να ακούσεις όλα όσα έχει να σου πει. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να τον βοηθήσεις ουσιαστικά.

Jenny.Gr
Freepik

3.Μην βάζεις τον εαυτό σου στο επίκεντρο

Το επίκεντρο είναι εκείνος. Όχι εσύ. Όσο κι αν ανησυχείς και αγχώνεσαι για την κατάσταση που επικρατεί, προσπάθησε να μην εξωτερικεύσεις αυτά που νιώθεις. Είναι ανώφελο να δει το άγχος και τη στενοχώρια σου, τη στιγμή που παλεύει να σταθεί στα πόδια του. Πρέπει να είσαι δυνατή δίπλα του.

4.Δήλωσε τη διαθεσιμότητά σου

Αναλόγως την ψυχολογική κατάστασή του μπορεί να ανοιχτεί ευκολότερα ή δυσκολότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα ή μετά από καιρό. Δήλωσε τη διαθεσιμότητά σου και κράτησε χώρο, προκειμένου να νιώσει άνετα και να μοιραστεί ελεύθερα όλα όσα υπάρχουν στις σκέψεις του.

5.Απόφυγε τις κατηγορίες

Όλοι οι άνθρωποι σφάλλουμε και αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζουμε το λάθος μας και να το διορθώνουμε. Τη στιγμή που το φιλικό/οικογενειακό πρόσωπό μας βρίσκεται σε μια ευάλωτη κατάσταση, είναι ανώφελο να το κατηγορήσεις για τις πράξεις του. Αγκάλιασέ τον και στάσου στο πλάι του, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς με αυτές.

Αφού διάβασες αυτό το άρθρο, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.