WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 συνήθειες που μπορούν όντως να αλλάξουν τη ζωή σου


JTeam

9 Ιουλίου 2024

10 συνήθειες που μπορούν όντως να αλλάξουν τη ζωή σου
Unsplash/ Tetiana Kobzeva
Άνθρωποι μοιράστηκαν στο BuzzFeed τις συνήθειες που έκαναν πιο όμορφη τη ζωή τους

Αυτό, σίγουρα δεν είναι το πρώτο άρθρο που διαβάζεις και σου δίνει συμβουλές για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου. Τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή, λιγότερο άγχος, αποτοξίνωση από τα social, η λίστα με τα tips για να γίνεις χαρούμενος, αποδοτικός και «γεμάτος», είναι μεγάλη και δεν τελειώνει ποτέ. Το θέμα, όμως, είναι να βρεις τη μία, τη δική σου συνήθεια, που όντως θα σε κάνει ευτυχισμένο, που όντως θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

Jenny.Gr
Unsplash/ Tetiana Kobzeva

Από το να βάλεις ένα «τέλος» στο να κοιτάς το κινητό σου το επόμενο δευτερόλεπτο αφού ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί, μέχρι το να μιλάς πιο συχνά στο τηλέφωνο με τους αγαπημένους σου, υπάρχουν πολλά «μικρά» πράγματα εκεί έξω που ναι, βελτιώνουν αποδεδειγμένα τη ζωή σου. Και επειδή, πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, το BuzzFeed, ρώτησε τα μέλη της κοινότητάς του το εξής: «Εκτός από την άσκηση, ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που κάνετε και έχει βελτιώσει τη ζωή σας;».

Παρακάτω, θα βρεις τις δικές τους συνήθειες:

  • «Κάνω μπάνιο αμέσως μόλις γυρίσω σπίτι το βράδυ. Συνήθιζα να κάθομαι στον καναπέ ή στο κρεβάτι μου και να χάνω χρόνο για ώρες, πήγαινα για ύπνο τόσο αργά, επειδή βαριόμουν να σηκωθώ και να κάνω τη βραδινή μου ρουτίνα. Απέκτησα τη συνήθεια να κάνω μπάνιο αμέσως μόλις πάω σπίτι και αυτό βελτίωσε την παραγωγικότητά μου και το πρόγραμμα του ύπνου μου ως δια μαγείας».
  • «Τυχαίες πράξεις καλοσύνης και φιλοφρονήσεις. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι αντίκτυπο έχει στην υγεία σου το να αγοράσεις τον καφέ κάποιου ή να πεις στην ταμία πόσο ωραίο είναι το πουκάμισό της».
  • «Άρχισα να ακούω το πεπτικό μου σύστημα. Cheeseburger, παγωτά, και τηγανητά μανιτάρια είναι όλα νόστιμα, αλλά τελικά κουράστηκα να τρέχω στην τουαλέτα».
  • «Μια μικροσκοπική συνήθεια που άλλαξε τη ζωή μου είναι να μην φεύγω ποτέ από ένα δωμάτιο με άδεια χέρια. Υπάρχει πάντα κάτι στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκομαι που ανήκει σε ένα δωμάτιο κοντά ή όπου πηγαίνω. Ο χώρος παραμένει σταθερά τακτοποιημένος με ελάχιστη προσπάθεια».
  • «Να ζητάω βοήθεια πριν βρεθώ στο χείλος της επαγγελματικής εξουθένωσης».
  • «Άρχισα να αφήνω το τηλέφωνό μου σε άλλα δωμάτια για μερικές ώρες μέσα στη μέρα. Έχω μειώσει την ανάγκη να το τσεκάρω συνέχεια, και αυτό με βοήθησε να ολοκληρώσω περισσότερες εργασίες, να διαβάζω περισσότερο και να ζω τη στιγμή».
  • «Έρχομαι σε επαφή με έναν φίλο κάθε μέρα. Με κάνει να νιώθω λιγότερο μόνος και βελτιώνει τις φιλίες».
  • «Έκανα μπλοκ τον πρώην μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε σταμάτησα να κοιτάζω το προφίλ του. Το να μην βλέπω τι συμβαίνει στη ζωή του έχει βελτιώσει πραγματικά τη δική μου ζωή».
  • «Άρχισα να λέω "όχι" στους πιο κοντινούς ανθρώπους στη ζωή μου. Μόλις το έκανα, συνειδητοποίησα πόσα πολλά έκανα για όλους και πόσο λίγο χρόνο είχα».
  • «Πριν από μερικά χρόνια, σταμάτησα να κοιτάζω το τηλέφωνό μου όταν ξυπνούσα τα πρωινά. Κλείνω το ξυπνητήρι και ξαπλώνω εκεί ή κάθομαι για μερικά λεπτά πριν σηκωθώ από το κρεβάτι και πάω στην τουαλέτα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.