WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 ανορθόδοξοι τρόποι για να φτιάξεις αυτομάτως τη διάθεσή σου


JTeam

17 Αυγούστου 2024

5 ανορθόδοξοι τρόποι για να φτιάξεις αυτομάτως τη διάθεσή σου
Unsplash/Tetiana Kobzeva
Τρόποι που δεν περιμένεις, μπορούν να φτιάξουν σε χρόνο dt τη διάθεσή σου

Όλοι έχουμε ακούσει τις συνήθεις συμβουλές για να βγούμε από τη μελαγχολία μας και να ανακτήσουμε αμέσως τη διάθεσή μας, όπως να πάμε μια βόλτα ή απλώς να δούμε την αγαπημένη μας ταινία. Μην πεις ψέματα, κάποιες τις έχεις ακολουθήσει. Αλλά, ενώ οι παραδοσιακές μέθοδοι για να βρούμε τη διάθεσή μας τις μέρες που δεν νιώθουμε και τόσο «τέλεια», είναι αποτελεσματικές, μερικές φορές φαίνονται κουραστικές ή ανέμπνευστες.

Εξερευνώντας νέες και ευρηματικές προσεγγίσεις, μπορούμε να ανακαλύψουμε διαφορετικούς και ανορθόδοξους τρόπους για να αναζωογονηθούμε. Σε αυτό το άρθρο, σου παρουσιάζουμε 5 τρόπους για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και να δώσεις μια δόση θετικότητας στην ημέρα σου.

  • Κάνε μια δραστηριότητα που σου αρέσει, αλλά δεν έχεις κάνει εδώ και μισό χρόνο

Όλοι μας ανακαλύπτουμε μερικές φορές δραστηριότητες που μας αρέσουν, αλλά μετά ανεξήγητα σταματάμε να τις κάνουμε. Ε, τώρα ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ξανά μια δική σου ξεχασμένη ευχαρίστηση. Αυτό θα μπορούσε να είναι να πάρεις φαγητό από ένα εστιατόριο που σου αρέσει, να επισκεφθείς ένα πάρκο και να περπατήσεις, να φροντίσεις ένα φυτό, να πας μια βόλτα για κρασί όπως συνήθιζες, οτιδήποτε.

  • «Γράψε» ξανά μια ιστορία

Όλοι μας έχουμε ιστορίες που μας στεναχωρούν. Και σίγουρα, πολλές φορές έχεις σκεφτεί κι εσύ: «Έπρεπε να είχα κάνει το Χ καλύτερα» ή «Το Χ ήταν δικό μου λάθος». Συχνά, οι άνθρωποι επαναλαμβάνουμε την ιστορία τόσες πολλές φορές που αρχίζουμε να τη βλέπουμε ως γεγονός. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να γράψεις την ιστορία από την αρχή. Η αναδιατύπωση μιας ιστορίας συχνά περιλαμβάνει την εξήγηση των αιτιών ή των συνεπειών κάποιου γεγονότος που συνέβη.

  • Προσέγγισε πιο δημιουργικά μια εργασία

Η δημιουργικότητα, είναι το παν στη ζωή. Ακόμα και η πιο «βαρετή» εργασία, μπορεί να γίνει δημιουργική. Εάν για παράδειγμα, έχεις να παραδώσεις ένα τασκ στη δουλειά, βρες έναν πιο δημιουργικό τρόπο για να το κάνεις.

  • Λύσε ένα πρόβλημα με πολύ πιο απλό τρόπο

Το να έχεις συνέχεις μια γεμάτη «λίστα» με τις δουλειές σου, μπορεί να σου φαίνεται βαρύ. Μπορεί να συμπαρασύρει τη διάθεση και την ενέργειά σου. Ένας τρόπος για να ανεβάσεις αμέσως τη διάθεσή σου είναι να εντοπίσεις έναν πολύ, πολύ απλούστερο τρόπο, για να λύσεις ένα πρόβλημα που γεμίζει τη λίστα με τις δουλειές σου. Αυτό, αφενός αφαιρεί κάτι από την to do λίστα σου, και αφετέρου σου δίνει την αίσθηση ότι τα προβλήματα γενικά δεν είναι αυτά που νομίζεις.

  • Πέταξε τις σκέψεις που λένε μόνο «πρέπει»

Όλοι έχουμε τέτοιες σκέψεις που επιβαρύνουν το νοητικό μας φορτίο. Για παράδειγμα: «Πρέπει να καθαρίσω το σπίτι πριν καλέσω κάποιον» ή «πρέπει να απαντήσω σε εκείνο το άτομο με το οποίο έχασα την επαφή». Η απόρριψη μιας τέτοιες σκέψης μπορεί να είναι μια τεράστια ψυχική ανακούφιση. Μπορείς να το κάνεις αυτό, ακόμα και σωματικά. Γράψε τη σκέψη σε ένα κομμάτι χαρτί και πέταξέ το μαζί με τα σκουπίδια σου. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.