WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρανταχτά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις δίπλα σου έναν υποκριτή


JTeam

18 Ιουλίου 2024

5 τρανταχτά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις δίπλα σου έναν υποκριτή
Unsplash/ Mathilde Langevin
Ένας άνθρωπος που είναι υποκριτής, συχνά κρύβει τα αληθινά του «πρόσωπα» πίσω από μια μάσκα

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να είναι κάποιος ευγενικός και φιλικός, και στο να είναι ψεύτικος, με άλλα λόγια υποκριτής. Και δυστυχώς, δεν είναι πάντα εύκολο να το καταλάβεις. Μπορεί να έχεις ανθρώπους δίπλα σου, φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, για τους οποίους θα «ορκιζόσουν» πως είναι ανοιχτό βιβλίο, αλλά τελικά, στην πορεία, αλλάζεις άποψη. Δίνεις βάση σε κάποια χαρακτηριστικά τους που στην αρχή απλώς προσπερνούσες.

Η ψυχολογία μας λέει ένας άνθρωπος που είναι υποκριτής, συχνά κρύβει τα αληθινά του «πρόσωπα» πίσω από μια μάσκα. Αλλά αν ξέρεις τι να αναζητήσεις, μπορείς να εντοπίσεις τα διακριτικά σημάδια.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις 5 τρανταχτά σημάδια ενός ψεύτικου ατόμου, σύμφωνα με την ψυχολογία.

Είναι ασυνεπής στα λόγια και τις πράξεις του

Οι πράξεις του, απλώς δεν ταιριάζουν με αυτά που λέει. Και η ασυνέπεια είναι συχνά σημάδι ενός ψεύτικου ατόμου. Η ειλικρίνεια, από την άλλη, είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια φιλία και μια σχέση. Εάν έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα εννοεί, τότε κάτι πάει λάθος.

Κάνει συνέχει κολακευτικά σχόλια

Η ψυχολογία μάς λέει ότι ένα από τα πιο κοινά σημάδια ενός ψεύτικου ατόμου, είναι η τάση να κάνει συνέχεια κομπλιμέντα. Αλλά σε αυτά τα κομπλιμέντα, λείπει η ειλικρίνεια και το βάθος. Σου λέει απλώς αυτό που πιστεύει ότι θέλεις να ακούσεις, παρά αυτό που πραγματικά νιώθει. Σίγουρα, και οι γνήσιοι άνθρωποι κάνουν κομπλιμέντα. Αλλά οι ψεύτικοι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν την κολακεία ως εργαλείο για να κερδίσουν την προσοχή.

Παίζει το θύμα

Ένας υποκριτής, συνήθως τείνει να το παίζει θύμα. Συχνά παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον «άτυχο» της κατάστασης. Αυτή η τάση του, όμως, εξυπηρετεί έναν σκοπό για αυτόν. Του επιτρέπει να αποφεύγει την ευθύνη για τις δικές του ενέργειες και αποφάσεις.

Δεν χαίρεται ποτέ με τις χαρές σου

Ένα χαρακτηριστικό που συχνά παραβλέπεται, όταν έχουμε δίπλα μας έναν ψεύτικο άνθρωπο, είναι η ανικανότητά του να είναι πραγματικά ευτυχισμένος για τους άλλους. Αλήθεια, οι γνήσιοι άνθρωποι γιορτάζουν τις επιτυχίες και τις νίκες των άλλων. Είναι εκεί για να σε επευφημούν όταν πετυχαίνεις κάτι και η ευτυχία τους για σένα είναι ειλικρινής και εγκάρδια.

Είναι δραματικός

Ένα άλλο σημάδι ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, είναι υποκριτής, είναι η συνεχής ενασχόλησή του με το δράμα. Οι γνήσιοι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν περιττές συγκρούσεις και δράματα. Εκτιμούν την ειρήνη, την αρμονία και τις θετικές σχέσεις. Πιστεύουν στη φιλική επίλυση των προβλημάτων και δεν επιδίδονται σε πλημμελήματα ή κουτσομπολιά. Από την άλλη πλευρά, οι ψεύτικοι άνθρωποι φαίνεται να ευδοκιμούν στο δράμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.