WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 ξεκάθαρα σημάδια ότι κάποιος σε αντιπαθεί, ακόμα κι αν δεν λέει τίποτα


JTeam

19 Αυγούστου 2024

6 ξεκάθαρα σημάδια ότι κάποιος σε αντιπαθεί, ακόμα κι αν δεν λέει τίποτα
Unsplash/Jasmin Chew
Αυτά τα μικρά σημάδια μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πώς αισθάνεται κάποιος για σένα

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και περίπλοκες. Πολλές φορές, λαμβάνεις διάφορα σημάδια από τους άλλους, τα οποία κρύβουν κάτι άλλο από πίσω. Το σίγουρο είναι πως σχεδόν πάντα μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος δεν σε συμπαθεί, ακόμα κι αν δεν λέει τίποτα.

Εξάλλου, όταν οι πράξεις μιλούν τα λόγια είναι περιττά. Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα ενδεικτικά σημάδια που μπορούν να δείξουν ποια συναισθήματα τρέφει ένας άλλος άνθρωπος για σένα.

Αυτά είναι μικρά σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν κάποιος σε αντιπαθεί.

  • Σε διακόπτει συχνά

Όταν κάποιος σε διακόπτει συνεχώς, ίσως δεν σε συμπαθεί και δεν σε εκτιμά τόσο ή δεν εκτιμάει αυτό που λες. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που διακόπτουν τους άλλους συχνά γίνονται αντιληπτοί ως πιο κυρίαρχοι, διεκδικητικοί και ελεγκτικοί. Αυτή η κυριαρχία μπορεί να προέρχεται από μια θέση αντιπάθειας ή ασέβειας.

  • Δεν κάνει μαζί σου small talk

Ένα small talk μπορεί να φαίνεται ασήμαντo, αλλά αποτελεί θεμελιώδες μέρος της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Είναι αυτές οι σύντομες συζητήσεις με τις οποίες χτίζουμε τη σχέση μας με τους άλλους. Φυσικά, μερικοί άνθρωποι απλά δεν είναι οπαδοί της ψιλοκουβέντας. Αλλά εάν κάποιος επιδίδεται σε περιστασιακή κουβέντα με άλλους και όχι με εσένα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει την έλλειψη ενδιαφέροντος.

  • Απορρίπτει τα συναισθήματά σου

Έχει να κάνει με την κατανόηση και την επικύρωση των συναισθημάτων του άλλου. Αν κάποιος απορρίπτει συνεχώς τα συναισθήματά σου, είναι ισχυρό σημάδι ότι δεν σε συμπαθεί. Αυτό, δείχνει επίσης έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης.

  • Δεν ξεκινάει ποτέ συζητήσεις μαζί σου

Εάν κάποιος δεν ξεκινάει ποτέ συζητήσεις μαζί σου ή φαίνεται αδιάφορος όταν παίρνεις εσύ την πρωτοβουλία, αυτό κάτι δείχνει. Αλλά η γνώση των σημάτων μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι συμβαίνει και να επιλέξεις πώς θα αντιδράσεις.

  • Αποφεύγει την οπτική επαφή

Η οπτική επαφή είναι ένα καθολικό σημάδι δέσμευσης, ενδιαφέροντος και παρουσίας στη συζήτηση. Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος αποφεύγει συνεχώς να έχει οπτική επαφή μαζί σου; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι νιώθει άβολα γύρω σου ή δεν σε συμπαθεί. Φυσικά, δεν αισθάνονται όλοι άνετα με την οπτική επαφή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το αποφύγουν λόγω ντροπαλότητας ή άγχους.

  • Δεν σε συμπεριλαμβάνει σε ομαδικές δραστηριότητες

Το να σε καλούν σε ομαδικές δραστηριότητες οι άλλοι, δείχνει ότι οι άνθρωποι εκτιμούν να περνούν χρόνο μαζί σου. Αντίθετα, το να νιώθεις στην απ΄έξω, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι κάποιος μπορεί να σε συμπαθεί. Αν κάποιος σε αφήνει συνεχώς εκτός, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν απολαμβάνει την παρουσία σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.