WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 αλήθειες που πρέπει να αποδεκτείς, αν θέλεις να πρωταγωνιστείς στη ζωή σου


JTeam

20 Αυγούστου 2024

5 αλήθειες που πρέπει να αποδεκτείς, αν θέλεις να πρωταγωνιστείς στη ζωή σου
Freepik
Πολλές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε

Έχεις νιώσει ποτέ να χάνεις την αίσθηση της πραγματικότητας; Να βρίσκεσαι κάπου, αλλά ο νους σου να «τρέχει» κάπου αλλού; Να χάνεσαι μέσα στις σκέψεις σου, προσπαθώντας να φέρεις εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις σου; Το πιεσμένο πρόγραμμα και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, πολλές φορές μας κάνουν να κινούμαστε σαν ρομποτάκια, χωρίς να εστιάζουμε πραγματικά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Όταν, δε, η ενέργειά μας στερεύει, μένουμε ακίνητοι μπροστά από μια στοίβα από δουλειές, τις οποίες δεν έχουμε ούτε την όρεξη ούτε τη διάθεση ούτε το κίνητρο να κάνουμε. Οι σκέψεις μας σκορπίζονται σε όλο το δωμάτιο, εμείς χάνουμε το κέντρο μας και γινόμαστε παρατηρητές της ίδιας της ζωής μας.

Αν αυτή η περιγραφή σου θυμίζει τον εαυτό σου, μην πανικοβάλλεσαι. Υπάρχει τρόπος για να βρεις ξανά το ενδιαφέρον σου για τη ζωή, να αποκτήσεις κίνητρα και να γίνεις ο πρωταγωνιστής, αρκεί να αποδεκτείς 5 βασικές αλήθειες.

Jenny.Gr
Freepik

Πώς να βρεις ξανά το ενδιαφέρον σου για τη ζωή σου

#1 Αφιέρωσε μερικά λεπτά της ημέρας στον εαυτό σου (και μόνο)

Η πρακτική του διαλογισμού έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως να εστιάσουν στον εσωτερικό εαυτό τους και να θέτουν σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες τους. Τα λεπτά που οι σκέψεις παγώνουν και μένεις εσύ με τον εαυτό σου είναι τρομερά ωφέλιμα για την ψυχική υγεία σου. Βελτιώνεις τις ικανότητες συγκέντρωσης και χαλαρώνεις το σώμα σου, μένοντας αφοσιωμένος στον διαλογισμό.

#2 Επίλεξε την εύκολη διαδρομή

Η κάθε ημέρα μας είναι γεμάτη από διλήμματα και ερωτήσεις που συνδέονται με αποφάσεις. Δεν χρειάζεται κάθε φορά να βάζεις τον εαυτό σου στο πιο δύσβατο μονοπάτι και να έχεις την απαίτηση να το διασχίσει σε χρόνο dt. Άρχισε να επιλέγεις τις εύκολες διαδρομές, εστιάζοντας σε ένα πράγμα τη φορά. Θα δεις, ότι αμέσως θα νιώσεις καλύτερα και θα είσαι πιο δημιουργικός.

#3 Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν

Αν δεν τροποιήσεις το πρόγραμμά σου, ώστε να έχεις χρόνο να κάνεις όλα όσα σε γεμίζουν χαρά και θετική διάθεση, δεν θα δεις αλλαγή στην ψυχολογία σου. Μία βόλτα στη θάλασσα, η έναρξη μιας καινούργιας δραστηριότητας, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, η προβολή μιας ενδιαφέρουσας ταινίας είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα σου δώσουν χαρά και θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις το χαμένο ενδιαφέρον σου για τη ζωή.

#4 Θέσε τα όριά σου

Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι τέλεια σε όλα; Είναι σημαντικό να θέτουμε όρια σε κάθε συνθήκη που βρισκόμαστε σεβόμενοι πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τον εαυτό μας. Βάλε σε μια σειρά όσα πρέπει να κάνεις για τους άλλους, αλλά ποτέ μα ποτέ μην παραγκωνίσεις τις επιθυμίες σου. Αυτές πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

#5 Δώσε ότι πάρεις

Μην περιμένεις από τους άλλους να σου δώσουν όσα δίνεις εσύ. Αν δεν τον έχουν κάνει ήδη, δεν θα το κάνουν ποτέ και σίγουρα δεν αξίζουν την εκτίμησή σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.