WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως είστε εργασιομανείς;


21 Φεβρουαρίου 2013

OLVI001_OU488_H.jpg

Είναι γεγονός πως σήμερα οι άνθρωποι εργάζονται όλο και περισσότερες ώρες. Με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου προσωπικό χρόνο.

Ως εργασιομανείς χαρακτηρίζονται τα άτομα εκείνα που η δουλειά τους απορροφάει όλη την ενέργεια. Ο εθισμένος στη δουλειά πάσχει από υψηλά επίπεδα στρες, επειδή ποτέ δε θεωρεί ότι οι ώρες που αφιερώνει στην επαγγελματική του δραστηριότητα είναι αρκετές, πράγμα που καταλήγει να βλάπτει την υγεία του, όπως και την προσωπική και οικογενειακή του σφαίρα. Το χειρότερο με την περίπτωση αυτή είναι ότι ένας τέτοιος τύπος ζωής δε μεταφράζεται σε μεγαλύτερη και καλύτερη αποδοτικότητα. Κατά τον Γκέιλ Πορτέρ, ειδικό στη διαταραχή αυτή, ο «workaholic» όπως είναι ο όρος στα αγγλικά, μπορεί να είναι επιβλαβής για μια επιχείρηση, μιας και συνηθίζει να αφιερώνει υπερβολικό χρόνο σε ασήμαντες ασχολίες. Οι στατιστικές λένε ότι ο εργασιομανής δεν παράγει περισσότερο από έναν κανονικό υπάλληλο απλώς ζεσταίνει το κάθισμα για περισσότερες ώρες. Τελικά αξίζει, να αφιερώνει κανείς όλο του το χρόνο θυσιάζοντας την προσωπική του ζωή. Όταν φτάσει σ΄ ένα σημείο κοιτώντας πίσω του τι θα θέλει να θυμάται; 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.