WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δεν αντέχω την γκρίνια μου!


2 Μαρτίου 2013

Η δύσκολη και έντονη καθημερινότητα κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους και εύθικτους.

Οι ανικανοποίητες ανάγκες και επιθυμίες βγαίνουν στην επιφάνεια με τη μορφή έντονων συναισθημάτων όπως ο θυμός, η πίκρα και η γκρίνια με αποτέλεσμα να δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις σχέσεις σας. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει στην ζωή του κάποιον ο οποίος θα παραπονιέται για όλα, από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί. Η ζωή δεν είναι εύκολη αλλά δεν γίνεται να παραπονιέται κανείς γι’ όλα.

Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από την γκρίνια σας:

• Αναγνωρίστε τις πραγματικές σας ανάγκες. Στην συνέχεια δείτε ποιες από αυτές είναι οι σημαντικότερες και θέστε προτεραιότητες. Μπορείτε να τις μοιραστείτε με τους ανθρώπους γύρω σας, ώστε να ξέρουν και εκείνοι τι θέλετε πραγματικά.

• Προσπαθήστε να διεκδικείτε και να υπερασπίζεστε τα θέλω και τις επιθυμίες σας, κάθε μέρα, ξεκινώντας από τα πιο μικρά.

• Εκφράστε τη δυσαρέσκειά σας για κάτι που σας ενοχλεί αμέσως. Μην καταπιέζετε αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, ζήλια, απογοήτευση και παραδεχτείτε τα χωρίς να ντρέπεστε για αυτά. Υπάρχει τρόπος να εκφράσετε αυτό που δεν σ’ αρέσει στον άλλον χωρίς να δημιουργηθεί παρεξήγηση, αρκεί να επικεντρωθείτε στη συμπεριφορά που σας ενόχλησε.

• Μην παραπονιέστε για κάτι ενώ στην πραγματικότητα σας ενοχλεί κάτι άλλο. Μιλήστε ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές ή υπονοούμενα και χωρίς να φοβάστε να διαφωνήσετε ή να πείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.

• Μην περιμένετε από τους άλλους να αλλάξουν συμπεριφορά απέναντί σας. Αλλάξτε εσείς τον τρόπο που τους αντιμετωπίζετε. Όταν το πετύχετε αυτό θα καταλάβετε πως αλλάζει και η μεταξύ σας σχέση. Δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.