WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6+1 ευεργετικές ιδιότητες του σεξ


21 Μαρτίου 2013

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την σημασία του σεξ στην ζωή των ανθρώπων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες είναι τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Ωστόσο, νέες έρευνες αποκαλύπτουν πως το σεξ κάνει κάλο και στις ημικρανίες. Άτομα που υπέφεραν από συχνούς πονοκεφάλους, όταν ξεκίνησαν να έχουν μια πιο έντονη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, οι ημικρανίες υποχώρησαν αισθητά. Οι ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι υπεύθυνες για τα θετικά που προσφέρει. Ο πονοκέφαλος δυστυχώς παύει να αποτελεί δικαιολογία.

Δείτε παρακάτω 6 ακόμα οφέλη:

Κράμπες περιόδου: Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει με τους πόνους της περιόδου. Καθώς, ο οργασμός βοηθά τους μύες του πυελικού εδάφους να συστέλλονται ενώ παράλληλα οι ορμόνες του εγκεφάλου που εκκρίνονται λειτουργούν ως παυσίπονο. Έτσι, μπορείτε να απαλλαγείτε αμέσως απ’ αυτές.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Εκτός από την βιταμίνη C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, το σεξ αποτελεί έναν ακόμα σύμμαχο. Καθώς, η έντονη σεξουαλική ζωή αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α στον οργανισμό, ενός αντισώματος γνωστού για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρωινές ναυτίες: Έρευνες έχουν δείξει πως ο στοματικός έρωτας την περίοδο της εγκυμοσύνης βοήθα στην μείωση των πρωινών ναυτιών (ρωτήστε το γυναικολόγο σας, γιατί μάλλον για ανδρική συνομωσία πρόκειται).

Βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας: Μετά το σεξ το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη οξυτοκίνη, γνωστή ως η ορμόνη της αγκαλιάς, που σας βοηθά να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Περισσότερο σεξ λιγότερο στρες: Η μειωμένη πίεση του αίματος που μπορεί να προκύψει από το σεξ θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στρες. Σε πολλές μελέτες έχει παρατηρηθεί μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων μετά από το σεξ. Επιπλέον το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ποιος δεν θέλει να ξεχάσει μια δύσκολη μέρα στο γραφείο με μια άκρως ερωτική βραδιά;

Το σεξ έχει αντικαρκινική δράση: Η εκσπερμάτωση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν σε τακτική βάση έχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.