WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Χωρίσατε με εκείνον, αλλά με τους φίλους του;


1 Απριλίου 2013

Για τους δικούς σας λόγους έπρεπε να χωρίσετε. Ωστόσο, μετά από τόσο καιρό οι φίλοι του είχαν γίνει και δικοί σας. Πως μπορεί να κρατήσει κανείς επαφές με τους φίλους του πρώην;

Συνήθως το να σταματήσει κάθε μορφή επικοινωνίας με τους φίλους του πρώην σου είναι βολικό για όλους σας. Η αμηχανία είναι ένα συναίσθημα που κυριαρχεί στην περίπτωση που τύχει να βρεθείτε. Από τη δική σας μεριά, αναρωτιέστε τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς. Ερωτήματα, όπως «να ρωτήσω τι κάνει ή όχι», «καλά δεν θα με ρωτήσουν τίποτα» σας φέρνουν όλους σε δύσκολη θέση.

Όταν ο χωρισμός είναι δική σας επιλογή και ο πρώην σας είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί σας, τότε είναι φυσιολογικό να έχει πληγωθεί που να μην θέλει καμία επαφή μαζί σας κι αυτό περιλαμβάνει και τους δικούς του ανθρώπους. Δεν υπάρχει περίπτωση εκείνοι να συνεχίσουν να σας βλέπουν, όσο καλά και αν περνούσατε μαζί.

Η αλήθεια όμως είναι πως όλο αυτό, είναι άδικο. Πώς μπορείτε να διατηρήσετε μια σχέση ισορροπίας;

Για να διατηρήσετε μια τέτοια σχέση, πρέπει να είστε σίγουρη για τα κίνητρά σας. Αν με αυτόν τον τρόπο προσπαθείτε να παραμείνετε κοντά στον πρώην σας, δεν θα τα καταφέρετε. Ο λόγος είναι πως αν έχει επιλέξει να χωρίσετε και δεν θέλει να γυρίσει σ’ εσάς, μόλις το αντιληφθεί θα φροντίσει να τους «συμμαζέψει» ελαττώνοντας τις σχέσεις σας. Αν όμως σας φαίνεται άδικο το γεγονός ότι δεν μπορείτε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζετε, επειδή με το σύντροφό σας δεν τα βρήκατε, τότε θα πρέπει να μιλήσετε μαζί τους και να βρείτε μια λύση.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε καλά τα κίνητρά σας και να καταλάβετε πως είναι μια λεπτή σχέση. Στην παρέα εμφανιστήκατε, με κάποιο συγκεκριμένο ρόλο που πλέον δεν ισχύει. Αυτό θα πρέπει να θυμάστε κάθε φορά που βγαίνετε μαζί τους. Δεν είναι ένα μέσο επικοινωνίας για να μαθαίνετε πληροφορίες για εκείνον αλλά ούτε να περνάτε δικές σας. Επιλέγετε να παραμείνουν στην ζωής σας, διότι τους εκτιμάτε και σας αρέσει ο τρόπος που περνάτε μαζί. Αυτό θα πρέπει να θυμάστε και να το ξεκαθαρίσετε τόσο μέσα σας όσο και στην παρέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.