WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημάδια που δείχνουν ότι τον ξεπέρασες


3 Απριλίου 2013

Όλοι έχουν βιώσει έναν τουλάχιστον χωρισμό στην ζωή τους.

Την διάλυση μια ρομαντικής σχέσης. Ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος και για τους δυο. Ο χρόνος στην περίπτωση αυτή είναι λυτρωτικός. Ωστόσο, πώς μπορείτε να καταλάβετε, ότι έχετε ξεπεράσει το χωρισμό και αυτό που σας κρατάει πίσω είναι συναισθήματά εγωισμού;

  • Νιώθετε και πάλι ελκυστική: Όταν βγαίνετε πλέον με τις φίλες σας δεν έχετε όρεξη να συζητήσετε για το πόσο σας λείπει ή αν θα πρέπει να του στείλετε ένα μήνυμα. Αντιθέτως, έχετε μια πιο χαλαρή διάθεση, νιώθετε αυτοπεποίθηση και έτοιμη για φλερτ.
  • Μιλάτε διαφορετικά για το θέμα του χωρισμού σας: Όταν περάσει ο καιρός και η συναισθηματική σας ένταση έχει πέσει, ο θυμός και η οργή έχουν καταλαγιάσει λίγο τότε είστε σε θέση να δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική ματιά. Βγαίνετε από την θέση του θύματος αναγνωρίζετε τα λάθη σας και πως τελικά οδηγηθήκατε στο χωρισμό.
  • Δεν έχετε καμία όρεξη για εκδίκηση: Το αμάξι του, η απαγωγή του σκύλου του, να γράψετε στο facebook τα όσα σας έκανε προκείμενου να μάθουν όλοι την αλήθεια, ευτυχώς όλα τα σχέδια που είχατε καταστρώσει για να πάρετε εκδίκηση, ακυρώθηκαν. Δεν σας ενδιαφέρει που είναι, τι κάνει, απλά θέλετε να είναι καλά.
  • Στέκεστε στα πόδια σας πάλι: Δεν γίνεται να σηκωθεί ξανά κανείς αν δεν πιάσει πάτο. Όλοι μετά από έναν χωρισμό, θέλουν το χρόνο τους να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, να κλάψουν, να μελαγχολήσουν, προκείμενου κάποια στιγμή να βγουν από αυτό ακόμα πιο δυνατοί. Όταν λοιπόν στερέψουν τα δάκρυα σας, αρχίζετε να κοινωνικοποιήστε τότε είστε σε καλό δρόμο.
  • Αποδοχή: Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του χωρισμού. Μόλις, καταφέρετε να αποδεχτείτε το γεγονός και να συγχωρέσετε το σύντροφό σας, είστε έτοιμες για το επόμενο βήμα. Είναι μια διαδικασία επίπονη αλλά γεμάτη εμπειρίες.

Να θυμάστε, «ότι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.