WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία;


23 Μαΐου 2013

Μπορεί να παρουσιαστεί στις μακροχρόνιες σχέσεις και όχι μόνο. Είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται είτε με τη γενική ψυχολογική κατάσταση του ατόμου είτε με δυσκολίες στη σχέση του ζευγαριού. Κατά συνέπεια σαφώς και το πολύ άγχος που έχει κάποιος στη ζωή του μπορεί να ενοχοποιηθεί για την εκδήλωση του προβλήματος. Ως προς την πιθανή πορεία του προβλήματος, το βέβαιο είναι ότι από τη στιγμή που δεν γίνεται κάποια απόπειρα αντιμετώπισης δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση.

Αν λοιπόν η έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας γίνεται εξαιτίας του άγχους , τότε θα πρέπει να βρείτε τρόπο να αντιμετωπίσετε την πηγή του. Δείτε λοιπόν τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Η έλλειψη ή η μείωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος είναι το πιο συχνά παρατηρούμενο σεξουαλικό πρόβλημα στις γυναίκες και συχνά σχετίζεται με γενικές δυσκολίες στην ερωτική σχέση ή με προβλήματα διάθεσης και άγχος. Σε κάποιες περιπτώσεις η μειωμένη επιθυμία είναι γενικευμένη, ενώ σε άλλες περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σύντροφο ή σε μία συγκεκριμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Στο βαθμό που δεν υπάρχουν πρακτικά ζητήματα που θα μπορούσαν να αιτιολογούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζετε και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται αποκλειστικά στο σύντροφo, είναι πολύ πιθανό η μειωμένη ερωτική επιθυμία να οφείλεται στην ψυχολογική πίεση. Η εξέταση των ψυχολογικών παραγόντων μέσα από μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία θα μπορούσε να επιφέρει πολλαπλά οφέλη.

Αν η κύρια αιτία του προβλήματος δεν είναι τόσο το άγχος και η έντονη καθημερινότητα, τότε μπορεί να φταίει η μακροχρόνια σχέση. Παρότι η σχέση και τα συναισθήματα μεταξύ των δύο συντρόφων συνεχίζουν να βαθαίνουν, η σεξουαλική τους ζωή δεν είναι τόσο καλή. Η ρουτίνα και συγκεκριμένος τρόπος που γίνεται αρχίζει να παίρνει διαστάσεις ιεροτελεστίας. Θέλει αμοιβαία προσπάθεια για να μπορέσετε να κρατήσετε το ερωτικό σας επίπεδο υψηλό. Η διατήρηση μίας ενδιαφέρουσας σεξουαλικής ζωής αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση μίας καλής ερωτικής σχέσης, αλλά ευτυχώς όταν και οι δύο σύντροφοι το επιθυμούν είναι σχετικά εύκολο να βελτιωθεί η ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον σύντροφό σας και να διερευνήσετε και τα δικά του συναισθήματα σχετικά με το θέμα. Είναι πολύ πιθανό να έχει και εκείνος ανάλογα συναισθήματα αν κάνετε σεξ πάντοτε την ίδια ημέρα της εβδομάδας, στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο τρόπο. Μιλήστε ανοιχτά και προτείνετε νέα πράγματα. Η επικοινωνία αυτή θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Δοκιμάστε το, το σεξ είναι υγεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.