WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η μόδα των Single


24 Μαΐου 2013

Τι γίνεται με τους άνδρες που επιμένουν να παραμένουν παιδιά;

Οι εργένηδες δεν εμφανίστηκαν τελευταία, υπήρχαν και θα υπάρχουν. Άνδρες που αρνούνται να µεγαλώσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλαδή σοβαρή σχέση, γάµο, παιδιά και οικογένεια, ενήλικες στα χαρτιά, που όµως συµπεριφέρονται σαν αιώνιοι έφηβοι σε µια παρατεταµένη dolce vita. Μήπως η περιγραφή αυτή σας φέρνει στο μυαλό κάποιον γνωστός σας;

Τι γίνεται όταν βγείτε ραντεβού με έναν εκ πεποιθήσεως «εργένη»; Πώς μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο. Καθώς, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, όποτε κατά κάποιον τρόπο «καμουφλάρονται» καλά στο πλήθος. Οι οικονομικοί, συναισθηματικοί και κοινωνικοί παράγοντες έχουν συμβάλλει σ’αυτό. Η χειραφέτηση των γυναικών, η µεγαλύτερη ευκολία στη δηµιουργία προγαµιαίων σχέσεων και σεξουαλικών συνευρέσεων, η αντισύλληψη, η εξιδανίκευση της νεότητας, καθώς και η οικονοµική κρίση, είναι κάποιοι λόγοι που διευκολύνουν να παραµένουν εργένηδες.

Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά που τους προδίδουν.

  • Οι εργένηδες λοιπόν είναι οι τύποι των ανδρών που φοβούνται οποιοδήποτε είδος δέσμευσης, εκτός από ένα. Το επαγγελματικό τους συμβόλαιο, που τους εξασφαλίζει μια θέση με υψηλό status σε κάποια εταιρεία. Είναι πολύ καλοί επαγγελματίες και αγαπούν τη δουλειά τους.
  • Οι εργένηδες επίσης γίνονται εύκολα αντιληπτοί τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Είναι οι αγαπημένες τους μέρες, καθώς μπορούν να βγουν και να φλερτάρουν χωρίς άγχος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Είναι εκείνοι οι τύποι που επιλέγουν στην προσωπική τους ζωή να είναι χαλαροί. Έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και δεν θέλουν δεσμεύσεις ούτε με το χρόνο.
  • Η εμφάνισή τους είναι μείζονος σημασίας για εκείνους. Ακολουθούν πιστά τη μόδα και αγαπούν το καλό γούστο. Επίσης, οι περισσότεροι έχουν ένα καλό αμάξι και οι πιο φανατικοί μηχανή, αφού τους καλύπτει το αίσθημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
  • Είναι καλοί φίλοι και γίνονται εξαιρετικοί κουμπάροι, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να πείσουν τον «μέλλοντα-σύζυγο» να μην κάνει το λάθος. Όμως, είναι πάντα εκεί για τους φίλους τους.
  • Οι περισσότεροι εργένηδες έχουν πολύ υψηλά την ελληνίδα-μάνα. Η μαμά τους είναι εκείνη που τους φροντίζει, τους έχει έτοιμο πάντα ένα ζεστό πιάτο φαγητό και τους γλιτώνει από το κόπο του καθαριστηρίου. Το μόνο που τους ενοχλεί είναι οι συζητήσεις γύρω από το γάμο και το ερώτημα «Εσύ, πότε θα βρεις ένα καλό κορίτσι, να νοικοκυρευτείς και να παντρευτείς επιτέλους;» ή «Πότε θα γίνω γιαγιά;». Ξεγλιστρούν εύκολα όμως με ένα γλυκό φιλί ή μια ατάκα «αφού δεν βρίσκω γυναίκα σαν εσένα». Το οιδιπόδειο για άλλη μια φορά θριαμβεύει.
  • Οι αγαπημένες τους ατάκες και φιλοσοφικά αποφθέγματα είναι τα εξής: «Θέλω να ζω για το τώρα, χωρίς ψυχαναγκασµούς, να χαρώ την ανεξαρτησία µου». «Γιατί δηλαδή “πρέπει” και καλά να δεσµευτώ µε έναν άνθρωπο για ολόκληρη τη ζωή µου»; «Λέω στην κοπέλα µου, τι νόηµα έχει ο γάµος, αφού είµαστε µια χαρά και ζούµε ήδη σαν παντρεµένοι»; «Δεν βλέπεις γύρω σου τόσα διαζύγια»; «Είναι αλήθεια τελικά αυτό που λένε, πως ο γάµος σκοτώνει τον έρωτα». «Προτιµώ µια σχέση που να µην είναι καταπιεστική και να µου αφήνει χρόνο για εξόδους µε τα φιλαράκια µου και για το χόµπι µου».

Είναι μόνα μερικά από τα πιο γνωστά τους χαρακτηριστικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς η μόδα των single εξαπλώνεται!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.